Paradigm introduceert Premium Wireless draadloze speakers

08 augustus 2016 3 Minuten 0 Reacties
Paradigm-PW

Paradigm, de Canadese fabrikant van hoogwaardige luidsprekersystemen, introduceert Premium Wireless. Deze familie van draadloze luidsprekers en streamers is Paradigm’s entree in de wereld van draadloze weergave van muziek door heel het huis.

Paradigm Premium Wireless

Op dit moment bestaat de Premium Wireless line-up uit een tweetal actieve draadloze luidsprekers en een tweetal streamers, waarvan er een voorzien is van een versterker. Later dit jaar worden nog meer producten verwacht, waaronder een soundbar. Paradigm heeft gekozen voor het Play-Fi platform voor Streaming en Multi-room weergave. Dit ‘open’ platform, ontwikkeld door DTS, wordt al door tal van fabrikanten ondersteund en dit aantal neemt snel toe. Het DTS-platform heeft als grote voordeel dat voor het eerst alle producten van verschillende merken, die dit platform ondersteunen, door elkaar kunnen worden gebruikt voor streaming en multi-room. Al deze producten kunnen ook met een en dezelfde Remote App worden bediend: de klant zit niet meer vast aan één en hetzelfde merk als deze eenmaal een keuze heeft gemaakt. Op dit moment worden al tal van muziekdiensten ondersteund, waarvan Spotify en Tidal de bekendste zijn. Natuurlijk ondersteunt Play-Fi hoge resolutie (24/192) audio voor een optimale muziekbeleving. De Play-Fi App is overzichtelijk en de installatie een peulenschil. Het draait op alle gangbare besturingssystemen en de multi-room opties zijn legio.   Uniek is dat alle Premium Wireless producten voorzien zijn van Anthem Room Correction (ARC). Dankzij dit meegeleverde professionele meet- en correctie systeem worden akoestische afwijkingen op de luisterplek teniet gedaan en wordt de muziek weergegeven zoals deze in de opnamestudio werd geproduceerd. Met de meegeleverde gekalibreerde microfoon worden 5 geluidsmonsters getrokken van de luisterplek in de ruimte waar de luidsprekers staan opgesteld. Deze monsters worden met een referentiecurve vergeleken en waar nodig wordt de weergave gecorrigeerd. Voor de metingen en de berekeningen wordt de ARC-software op een PC geladen en wordt de uiteindelijke correctiecurve via het netwerk in het PW apparaat geladen. Alle handelingen worden duidelijk en interactief via het beeldscherm gecommuniceerd. Metingen en correcties kunnen op de PC worden opgeslagen en altijd worden opgeroepen. Voor de Premium Wireless producten worden uitsluitend Class D versterkers van Anthem toegepast. De ontwerpen stammen regelrecht af van de befaamde Anthem M1 mono-eindversterker. Het Anthem Class D ontwerp levert een hoog vermogen bij een laag energiegebruik en –warmte afgifte.

Het Paradigm Premium Wireless assortiment

De Paradigm PW-800 is een actieve draadloze luidspreker voor (stereo) stand-alone gebruik. Ondanks het grotere formaat oogt de luidspreker slank dankzij het ‘low profile’ design. Dankzij het hoge vermogen van 230 Watt RMS bespeelt de PW-800 grotere ruimtes. Dankzij ARC komt de PW-800 op ieder plek optimaal tot zijn recht. De PW-800 is vanaf heden leverbaar in zwart en wit voor een verkoopprijs van 999 euro. De PW-600 is een actieve draadloze monitor luidspreker voor zowel (stereo) stand-alone gebruik als ook stereoweergave met een tweetal PW-600’s. De ingebouwde versterker levert in totaal 200 Watt RMS. De PW-600 is vanaf heden leverbaar in zwart en wit voor een verkoopprijs van 799 euro. De PW-Amp is een draadloze streamer met versterker. De ingebouwde versterkers leveren 100 WAtt RMS en 200 Watt RMS piek. Met een paartje hoogwaardige luidsprekers wordt een muzikaal audio systeem gecreëerd die dankzij ARC ook nog eens naar een hoger niveau wordt getild. Naast de digitale muziekdiensten op het web kan nog een externe analoge bron worden aangesloten. De PW-Amp is vanaf heden leverbaar in zwart voor een verkoopprijs van 799 euro. De PW-Link is een draadloze streamer, maar dan zonder versterker. Deze streamer is ideaal om in te passen in een reeds bestaande audio set. Niet alleen profiteert het systeem van DTS Play-Fi, dankzij ARC klinkt de muziek ook beter. De PW-Link is voorzien van een optische digitale in- en uitgang, als ook een analoge (stereo) in- en uitgang. De PW-Link is vanaf september leverbaar in zwart voor een verkoopprijs van 499 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)