Onkyo presenteert TX-SR252 av-receiver

03 september 2015 1 Minuut 1 Reacties
Onkyo-TX-SR252

Onkyo onthult deze week niet alleen twee stereoreceivers, het bedrijf komt ook met de nieuwe TX-SR252 receiver die 5.1-kanalen kan versterken. Dit model is voorzien van 100 Watt per kanaal en moet home cinema-fans overtuigen niet voor een soundbar te kiezen.

De Onkyo TX-SR252 is een receiver die zich in alle opstellingen thuis moet voelen, of dit nu een 2.1-kanaals opstelling of een 5.1-kanaals opstelling is. Alle vier de hdmi-inputs zijn voorzien van 4K-ondersteuning en HDCP 2.2, en bovendien worden Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio ondersteund. HDMI ARC zorgt ervoor dat je de receiver middels de tv kunt aanzetten.

Daarbij worden de signalen van de twee composiet video-inputs opgeschaald via HDMI, waardoor je tot zes apparaten kunt koppelen. Natuurlijk zijn er ook audio-aansluitingen aanwezig, waaronder twee digitale audio-inputs, drie analoge audio-inputs en een usb-input voor het weergeven van media op een usb-stick. Radio kan geluisterd worden via de AM/FM-tuner met 30 presets. De achterzijde van de receiver is duidelijk gelabeld waardoor aansluiten eenvoudig moet zijn.

De Onkyo TX-SR252 wordt alleen in een zwarte versie op de markt gebracht en moet in oktober te koop zijn. De prijs bedraagt 199 Britse ponden. Een prijs in euro’s is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (1)