Onkyo komt met LS5200 stereoset voor muziekstreaming

02 september 2016 1 Minuut 3 Reacties
Onkyo-LS5200

Onkyo introduceert vandaag het 2.1-kanaals LS5200 home cinema-systeem. Dit compacte en slanke systeem valt in de Envision Cinema-serie en is voornamelijk gericht op het streamen van muziek.

De Onkyo LS5200 wordt samen met de TX-L20D netwerk stereoreceiver en de 5.1-kanaals TX-L50 netwerk av-receiver gelanceerd. Alle componenten staan in het teken van gebruiksgemak en dus snel toegang tot je media. Muziek kan snel gestreamd worden middels onder meer AirPlay, Spotify, Google Cast, en WiFi. Alle receivers beschikken over Bluetooth en geven toegang tot een groot aantal streamingdiensten en internet radiodiensten. Alles kan bediend worden met een eenvoudige remote-app van Onkyo.

Onkyo LS5200

De receiver van de Onkyo LS5200 stereoset heeft een vermogen van tweemaal 85 Watt en kan twee speakers aansluiten. Phase-matching technologie zorgt ervoor dat je een breed en nauwkeurig stereobeeld krijgt, met diepe lage tonen dankzij de meegeleverde draadloze subwoofer. De hdmi-poort met hdcp 2.2 zorgt ervoor dat je 4K Ultra HD-content ook direct op je tv kunt weergeven en tegelijkertijd van de audio kunt genieten. De LS5200 beschikt over decoders voor DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD, komt met verschillende DSP-modi voor een optimale audio-ervaring, is voorzien van analoge en digitale inputs, en kan audio vanaf usb, FM-radio en DAB+-radio weergeven. FireConnect maakt het mogelijk om de audio direct te streamen naar andere compatibele FireConnect-speakers in huis. De TX-L20D komt qua specificaties overeen met de receiver van de LS5200 maar is dus een losstaand product dat bij vrijwel alle stereospeakers past. De TX-L50 breidt de mogelijkheden uit naar een 5.1-kanaals systeem voor de echte surroundsound-ervaring.

Prijs en beschikbaarheid

Alledrie de producten moeten vanaf september in de winkels liggen. In de UK krijgt de LS5200 een prijs van 749 Britse ponden mee, terwijl de TX-L50 en TX-L20D respectievelijk 499 en 449 Britse ponden kosten.

Reacties (3)