Nieuwe soundbars LG te koop in Nederland, waaronder de SJ9 met Dolby Atmos

03 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
lg-sj9-soundbar-1

LG is in Nederland en België begonnen met de verkoop van zijn nieuwste soundbar home cinema-systemen. De Koreaanse fabrikant brengt een groot aantal soundbars naar de Benelux, waaronder de SJ9 met Dolby Atmos.

De SJ9 is het topmodel voor 2017. Deze soundbar is de enige in de line-up die voorzien is van Dolby Atmos. Dit betekent dat de soundbar beschikt over ingebouwde speakers die richting het plafond wijzen om zo middels reflecties een surround-effect te creëren. Voor diegenen die de fysieke luidsprekers niet kwijt kunnen is dit een interessante optie.

De soundbar is voorzien van diverse nieuwe technieken, waaronder Adaptive Sound Control en ondersteuning voor hoge resolutie audio. Lagere resolutie audio kan ‘opgeschaald’ worden naar 24 bits (192kHz/24-bit) audio. In totaal is er 500 Watt aan vermogen aanwezig en natuurlijk kan Ultra HD-content via de soundbar naar de tv gestuurd worden. Ook is er ondersteuning voor Google Chromecast built-in aanwezig zodat je audio vanaf al je bronnen direct naar de soundbar kunt streamen. Wat betreft de aansluitingen zien we hdmi, optisch en ethernet terug. Draadloze communicatie vindt plaats via WiFi en bluetooth.

Daarnaast introduceert LG nog verschillende nieuwe soundbars, waaronder de SJ8 en SJ7. Een overzicht van alle modellen, inclusief specificaties, vind je in de LG 2017 soundbar line-up. Een overzicht van alle home cinema-producten die LG dit jaar naar Nederland en België brengt, waaronder de oled en lcd tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

Reacties (0)