Nieuwe Google TV toestellen vertraagd voor software update

20 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
googletvlogo

Google heeft aan diverse fabrikanten van TV's met het Google TV platform aangegeven de lancering ervan te willen uitstellen. Google heeft de fabrikanten gevraagd de producten niet aan te kondigen. De reden hiervoor is dat Google het internet TV platform nog wil verbeteren voordat de TV hardware gelanceerd wordt.

Samsung komt wel met web TV’s

Het uitstel komt van de Wall Street Journal, waarin anonieme bronnen die weten van de TV plannen van Google dit aangaven. Samsung Electronics gaat volgens de krant wel door met de presentatie van Google TV producten tijdens de CES show volgende maand. Google zelf heeft nog niet officieel gereageerd op de vertragingen.

Vertraging voor Toshiba, LG en Sharp

Van de fabrikanten Toshiba, LG en Sharp wordt verwacht dat ze geen Google TV producten meer op korte termijn zullen onthullen, dus we zien al één van onze CES verwachtingen tegenvallen. Toshiba heeft in een officieel statement aangegeven tijdens de CES geen Blu-ray spelers of TV’s de presenteren die gebruik maken van Google TV.

Momenteel zijn er in Amerika al Google TV producten te koop van onder meer Sony en Logitech. In Europa kunnen we waarschijnlijk in het 2e kwartaal van 2011 de eerste Google TV’s verwachten.

Reacties (0)