McIntosh RS200 wireless speaker

14 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
McIntosh RS200

McIntosh heeft de RS200 draadloze speaker geïntroduceerd, een 650Watt luidspreker bedoeld voor onder je televisie of als alles-in-één luidspreker om je muziek te streamen vanaf een lokale bron of muziekdienst.

McIntosh heeft deze week het RS200 Wireless Loudspeaker System gelanceerd. Deze nieuwe RS200 van de Amerikanen is een tweekanaals versterker met luidsprekers en streaming-functies in één behuizing. Het apparaat heeft analoge en digitale ingangen en diverse draadloze verbindingsmogelijkheden. Verbinding met een tv is ook mogelijk, waardoor je de RS200 als soundbar in zou kunnen zetten.

De basis van het RS200 systeem is een versterker met een totaal vermogen van 650 Watt, verdeeld over acht drivers, vier per kanaal. Ieder kanaal heeft de beschikking over een woofer van vier bij zes inch, een tweetal middentoners van twee inch en een tweeter van 3/4 inch. Wie meer lage tonen wil hebben, heeft de beschikking over een subwoofer-uitgang voor aansluiting van een actieve subwoofer. Vanwege de verschillende plaatsingsmogelijkheden heeft McIntosh ook een bescheiden toonregeling ingebouwd.

Streaming

De RS200 zit daarnaast vol met streaming-functies. Ondersteund worden Apple AirPlay 2, bluetooth 5.0 met AAC en aptX, DTS Play-Fi en DLNA-bronnen op het thuisnetwerk. Verder heeft het apparaat een hdmi-ingang voor aansluiting van een tv die hdmi-ARC ondersteunt. Er is ook een optische ingang en een usb-ingang (type B) aanwezig en voor aansluiting van een analoog apparaat kan de 3,5 millimeter jackplug ingang worden gebruikt. Voor de weergave van surround-geluid zouden twee RS100’s extra toegevoegd kunnen worden.

De RS200 ondersteunt ook spraakbesturing door Apple’s Siri en Amazon’s Alexa, maar alleen via een ander daarvoor geschikt apparaat. De in duidelijk herkenbare McIntosh-stijl uitgevoerde speaker heeft immers geen microfoon aan boord en kan dus niet rechtstreeks meeluisteren.

De McIntosh RS200 is naar verwachting komende maand beschikbaar bij de dealer. De adviesprijs vragen we na bij importeur Savor Audio, in thuisland Amerika gaat het apparaat voor 3.000 dollar over de toonbank.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)