Marantz kondigt geïntegreerde versterker en SACD-netwerkspeler aan

01 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
Marantz_Model30_SACD30_Combo

Fabrikant van audioapparatuur Marantz heeft een tweetal nieuwe producten laten zien. Het gaat om de Model 30 geïntegreerde versterker en de SACD 30n-speler met de mogelijkheid om audio te streamen over netwerken. Beide zullen vanaf begin september beschikbaar komen en hebben een adviesprijs van 3000 euro.

Model 30 geïntegreerde versterker

De Model 30 geïntegreerde versterker heeft een volledig analoog ontwerp met aparte voedingen voor de voorversterker en eindversterker. Het voedingscircuit is aangepast aan de voorversterker en moet zorgen dat de voeding stabiel blijft. Ook de ringkerntransformator past bij de voorversterker, zodat audiosignalen zo zuiver mogelijk doorkomen. Deze transformator heeft een dubbel afgeschermde stalen behuizing zodat er geen stroom naar andere circuits kan lekken. De eindversterker voorziet het geheel van voldoende stroomsterkte, om zo volledige controle te kunnen uitoefenen op aangesloten speakers.

In de versterker bevindt zich een bewegende spoel met een phono equalizer-circuit. Samen met een door Marantz ontwikkelde HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) printplaat moet dat er voor zorgen dat de versterkers goed presteren. Vervorming van het signaal wordt geminimaliseerd door het tweetraps ontwerp van de versterkers. De elektrische weerstand voor de ingangsimpedantie kan op drie niveaus ingesteld worden, namelijk 33, 100 of 390 ohm.

SACD 30n netwerkaudiostreamer & SACD-speler

De SACD 30n is voorzien van een door Marantz ontwikkeld transportmechanisme voor de beste weergave van (Super Audio) cd’s. Zo’n beetje alle (high-res) muziekbestanden en streamingdiensten kunnen ook direct vanaf het apparaat draaien. Door het ingebouwde HEOS-platform kan muziek in FLAC, DSD (2,8MHz en 5,6MHz), Apple Lossless en MP3-formaten worden gestreamd van de streamingdiensten. Er kan gebruik worden gemaakt van de Google Assistent, Siri en Alexa om je afspeellijsten te beheren. Daarnaast beschikt de SACD 30n over een geïntegreerde voorversterker om digitale bronnen tot hun recht te laten komen. Er is ook de mogelijkheid om hem als usb-dac te gebruiken.

Het Marantz Musical Mastering-protocol converteert audiosignalen van mindere kwaliteit naar 11,2 MHz DSD. Die conversie geeft digitale signalen een analoge output. Voor de koptelefoonversterker wordt eveneens een HDAM-circuit ingezet dat ruis vermindert en het signaal van verschillende soorten koptelefoons optimaal kan benutten. De gain kan worden ingesteld op hoog, midden en laag.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)