Loewe kondigt nieuwe soundbar en subwoofer en een nieuw merk aan

07 september 2020 1 Minuut 1 Reacties
loewe-soundbar-1

Loewe heeft een nieuwe soundbar en een nieuwe subwoofer aangekondigd, en kondigt eveneens het nieuwe merk We. by Loewe aan.

Nieuwe soundbar en subwoofer van Loewe

Loewe, de Duitse fabrikant uit Kronach, heeft de Klang Bar 5 MR en de Sub 5 gepresenteerd. De toevoeging van de letters MR in de naam staat voor de multiroomcapaciteiten van de soundbar. Naast de twee hierboven genoemde producten presenteert de fabrikant namelijk ook slimme speakers die met het brede gevaarte werken.

De Loewe Klang Bar 5 MR is een 5.1.2-soundbar met ondersteuning voor Dolby Atmos. Wanneer je hem koppelt aan de Sub 5 dan krijg je toegang tot een maximaal vermogen van 800 watt. Verder heeft de fabrikant helaas weinig technische gegevens vrijgegeven over de producten. We weten dat de soundbar ondersteuning heeft voor Google Chromecast en AirPlay 2. Ook moeten er drie hdmi-poorten aanwezig zijn. Alle streamingdiensten moeten in elk geval ondersteund worden, wat mogelijk inhoudt dat, naast wifi, bluetooth dus ook van de partij is.

Verder belooft Loewe dat de soundbar het 4k-signaal doorstuurt, maar meldt verder niets over hdr-mogelijkheden. We weten dus nog niet of er ondersteuning is voor Dolby Vision of HDR10+. Wel komen er optionele speakers aan die je als achterspeakers kunt inzetten, genaamd de Rears. Het bedrijf lijkt hiermee dus een soortgelijk pad te bewandelen als Sonos, met de onlangs gelanceerde Arc-soundbar.

Het is de bedoeling dat de soundbar in het eerste kwartaal van 2021 op de markt verschijnt, voor een bedrag van 1299 euro. De bijbehorende subwoofer kost nog eens 399 euro.

Nieuw merk gepresenteerd

Dat is niet het enige nieuws. De fabrikant kondigt namelijk ook het merk We. by Loewe aan. Dit merk is gericht op jonge mensen. Of dat in de praktijk ook zo werkt, kijkende naar de doorgaans hoge prijzen van het bedrijf, valt nog te bezien. Het nieuwe merk moet “compromisloze kwaliteit, duurzaamheid en bijzonder bekoorlijk design” aanbieden.

Reacties (1)