LG Wowcast maakt draadloos lossless Dolby Atmos mogelijk

08 januari 2024 1 Minuut 0 Reacties
LG M4 oled tv 2024

Goed nieuws voor diegenen die een hekel hebben aan kabels. Vandaag de dag kan steeds meer draadloos en LG laat tijdens CES 2024 zien weer vooruitgang geboekt te hebben op dit vlak. De Zuid-Koreaanse fabrikant introduceert een versie van Wowcast waarmee Dolby Atmos-signalen draadloos en zonder compressie verstuurd kunnen worden.

Tijdens CES 2024 heeft LG getoond dat het met de nieuwste versie van Wowcast Dolby Atmos-signalen draadloos en lossless kan versturen en ontvangen. De techniek is verwerkt in een aantal topmodellen televisies en soundbars van het bedrijf.

LG’s Alpha 11 AI-processor, te vinden in de G4- en M4-series oled tv’s, en de Alpha 9 AI-processor, te vinden in de C4-serie oled tv, maken gebruik van de nieuwste versie van Wowcast. Deze televisies kunnen een Dolby Atmos-signaal draadloos en zonder compressie naar een compatibele soundbar sturen. Hiervoor is dus geen hdmi-kabel meer vereist. De twee compatibele soundbars zijn de nieuwe LG S95TR en de nieuwe SG10TY. Beide modellen worden dit jaar op de markt gebracht.

Nu is deze techniek niet helemaal nieuw. Samsung heeft met Q-Symphony immers al iets vergelijkbaars op de markt. Echter, deze techniek maakt wel gebruik van een compressie waardoor de audiokwaliteit wat lager ligt.

Reacties (0)