LG kondigt nieuwe soundbars met ‘AI Room Calibration’ aan

27 december 2019 1 Minuut 1 Reacties
LG soundbars 2020

LG komt in 2020 met vier nieuwe soundbars, waarvan de topmodellen voorzien zijn van AI Room Calibration, HDMI eARC en Dolby Atmos.

Over twee weken gaat in Las Vegas CES 2020 van start. Tijdens deze beurs tonen alle grote fabrikanten op het gebied van audio en video hun nieuwste producten. Ook LG is van de partij, maar de Koreaanse fabrikant laat vaak al een paar weken van te voren doorschemeren wat we kunnen verwachten. Zo stuurt LG vandaag een persbericht de wereld in waarmee het vier soundbars aankondigt.

Bekijk de complete LG 2020 soundbar line-up met alle prijzen en specificaties.

LG komt in 2020 met vier nieuwe soundbars, waarvan de topmodellen voorzien zijn van AI Room Calibration. Veel details over deze techniek ontbreken nog, maar volgens LG maken de soundbars gebruik van machinelearning om de audioweergave automatisch af te stemmen op de afmetingen en andere eigenschappen van de ruimte.

Het topmodel voor 2020 is de SN11RG, een 7.1.4-kanaals soundbar die voorzien kan worden van draadloze achterluidsprekers. Het is echter niet helemaal duidelijk of deze luidsprekers met een accu komen of alsnog middels een stekker aangesloten moeten worden. Andere soundbars kunnen uitgerust worden met de SPK8 Wireless Rear Speaker Kit waarmee ook geluid achter de luisterpositie geplaatst kan worden.

Alle soundbars die LG in 2020 op de markt brengt – waaronder in ieder geval de SN11RG, SN10YG, SN9YG en SN8YG – bieden ondersteuning voor de 4K-resolutie en kunnen HDR-content doorgeven. Ook HDMI eARC is aanwezig, net als ondersteuning voor de Google Assistent. Tot slot zijn de meeste modellen voorzien van ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. We verwachten vanaf 6 januari meer details over alle nieuwe producten.

LG DSN8YG" data-limit="3" data-show_all_prices_link="1" data-country="NL">
LG DSN11RG" data-limit="3" data-show_all_prices_link="1" data-country="NL">
Bron LG


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
27 december 2019 om 17:51

Worden ook besproken op tweakersnet met veel reakties veel negatief over deze sets.

Inloggen