LG brengt in 2017 acht nieuwe soundbars op de markt

04 januari 2017 4 Minuten 0 Reacties
lg-sj9-soundbar-1

De Koreaanse fabrikant zet vol in op de soundbar en lanceert meer liefst acht nieuwe modellen die in 2017 op de markt zullen verschijnen.

Acht nieuwe soundbars van LG

Al die mooie nieuwe lcd led tv’s en 2017 oled tv’s moeten natuurlijk voorzien worden van goed geluid, dat is althans hoe LG het ziet. Dat doet het bedrijf met acht soundbars, waarvan de SJ9 het topmodel is. Deze soundbar moet een 360-graden geluid bieden, en kan Dolby Atmos-content in volle glorie weergeven dankzij een aantal speakers die richting het plafond en de zijkanten gericht zijn. Middels reflecties op muren en plafond komt het geluid als (soort van) Dolby Atmos-ervaring op de luisteraar af.

SJ9 soundbar

De SJ9 soundbar komt met een losse en draadloze subwoofer die overal in de ruimte geplaatst kan worden. De soundbar zelf is voorzien van diverse nieuwe technieken, waaronder Adaptive Sound Control en ondersteuning voor hoge resolutie audio. Lagere resolutie audio kan ‘opgeschaald’ worden naar 24 bits (192kHz/24-bit) audio. In totaal is er 500 Watt aan vermogen aanwezig en natuurlijk kan Ultra HD-content via de soundbar naar de tv gestuurd worden. Ook is er ondersteuning voor Google Chromecast built-in aanwezig zodat je audio vanaf al je bronnen direct naar de soundbar kunt streamen. Wat betreft de aansluitingen zien we hdmi, optisch en ethernet terug. Draadloze communicatie vindt plaats via WiFi en bluetooth.

SJ8 soundbar

Een stapje lager zien we de SJ8 met subwoofer terug. Dit is een soundbar met een 4.1-kanaals luidsprekersysteem. Het systeem heeft een vermogen van 300 Watt en moet perfect passen bij diverse tv’s van LG. De speakers kunnen exact over de standaard van verschillende LG tv’s geschoven worden en voor de C7V en B7V oled tv’s geldt dat er een speciale beugel komt die doet lijken of de speakers de standaard van de tv zijn. Qua features komt het grotendeels overeen met de SJ9 soundbar, minus Dolby Atmos.

Advertentie

SJ7 soundbar

De SJ7 bestaat uit twee losse delen en heeft een 2.1-kanaals luidsprekersysteem. Je kunt de soundbar dus in twee delen splitsen, waarvan één deel over een oplaadbare accu beschikt. Je kunt vervolgens deze speaker ergens plaatsen als losse bluetooth speaker, of als surroundkanaal achter de luisterpositie gebruiken. Een speciale schakelaar op de achterzijde van dit deel van de soundbar zorgt ervoor dat de surroundsignalen voor de surroundluidsprekers gemixt worden en via de speaker ten gehore worden gebracht. Wanneer de twee delen gekoppeld worden is het weer een normale soundbar, maar je kunt ze ook los van elkaar naast de tv zetten als in een stereo-opstelling. bij dit systeem wordt ook een draadloze subwoofer geleverd.

Overige modellen

De SJ6 is een 2.1-kanaals soundbar-systeem met een vermogen van 320 Watt. De soundbar beschikt over Chromecast built-in en biedt ondersteuning voor hoge resolutie audio. Verder bestaat de line-up uit de SJ5 (2.1-kanaals, 320 Watt, 24-bit en wireless surround kit-ready), SJ4 (2.1-kanaals, 300 Watt, 24-bit en wireless surround kit0ready), SJ3 (2.1-kanaals, 300 Watt, draadloze subwoofer) en SJ2 (2.1-kanaals, 160 Watt, compacte draadloze subwoofer). De modellen met wireless surround kit-ready kunnen voorzien worden van een draadloos audiosysteem met twee speakers voor de achterzijde van de kamer.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe soundbars van LG moeten in het voorjaar van 2017 naar Nederland en België komen. Over de prijzen is nog niets bekendgemaakt.

Een overzicht van alle producten die LG in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

Reacties (0)