JBL introduceert nieuwe Synthesis luidsprekers voor high-end thuisbioscopen

28 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
JBL Synthesis luidsprekers

De JBL Synthesis is geboren in de professionele bioscoop en verder ontwikkeld voor de meest veeleisende film en muziekliefhebber. De Custom Install-lijn van JBL wordt gevoerd door de SCL-inbouw luidsprekers en SSW-subwoofers. Het bedrijf introduceert nu 2 topmodellen die Custom Installers en Cinema Designers het beste brengen wat JBL Synthesis te bieden heeft: De JBL Synthesis SCL-1 luidspreker en SSW-1 Subwoofer.

JBL Synthesis

De JBL Synthesis range omvat inbouwluidsprekers, (inbouw)subwoofers, Surround Processoren en versterkers ontwikkeld voor Custom Installation-toepassingen. Privé bioscopen, mediakamers of hoogwaardig stereo oplossingen, geïntegreerd in het interieur. Met haar roots in de professionele Cinema heeft JBL Synthesis een assortiment ontwikkeld met gemeenschappelijke parameters zodat eindeloos gemixed en gematched kan worden.

De full-range JBL Synthesis’ SCL modellen zijn inbouwluidsprekers met beperkte inbouwdiepte (vanaf ca 92mm) en overspuitbare zero-bezel magnetische grill voor strakke montage in een wand of baffle-wall. Op de wand afgedekt met maatwerk akoestisch transparante panelen of voorzetwanden kan ook. Eventuele verliezen laten zich middels EQ dankzij de hoge belastbaarheid van de compressiedriver technologie compenseren. De impact van de SCL-serie wordt aangevuld door JBL Synthesis’ SSW-serie subwoofers. Passieve modellen voor inbouw in de wand of vrijstaand, aangestuurd door een extern te plaatsen JBL Synthesis eindversterker.

Tot nu toe was de toppositie van een dedicated Synthesis Custom Loudspeaker voorbehouden aan de SCL-2 met separate back-box. Top of the line Subwoofer was de Duall 12” SSW-2. Sommige installaties verlangen echter meer. Meer output, schaalgrootte, diepgang, kracht en nog meer precisie. Voor die Ultra-High End Cinema-beleving introduceert JBL de SCL-1 Full Range Cinema Speaker en SSW-1 Subwoofer.

Advertentie

JBL SCL-1

De SCL-1 komt met een D2430K dual 3-inch compressiedriver met High Definition Imaging (HDI) hoorn. In zijn eentje dekt hij het complete spectrum van ca 775Hz tot 24kHz. Onder de 775Hz nemen de twee 12” woofers het stokje over. De SCL-1 meet 94dB @1watt/1meter. Met één woofer onder en één woofer boven de compressiedriver controleert JBL Synthesis het verticale én horizontale afstraalgedrag met een lineaire weergave. Met dik 80 kilogram en ruim 120cm hoogte is het geen model om even tegen de muur te plakken. De SCL-1 is een LCR luidspreker die een plek verdiend in een goed doordachte baffle-wall achter een groot akoestisch transparant projectiescherm. De SCL-1 is leverbaar vanaf maart en heeft een richtprijs van ca € 16.500,- per stuk.

JBL SW-1

De SSW-1 is beschikt over twee 15” woofers met een maximale mechanische membraanuitwijking van 80mm, getuned op JBL’s Slipstream Basreflex Poort. Het gecombineerde membraanoppervlak gekoppeld aan de grote lineaire membraanuitwijking overklast de laagextensie van, volgens JBL zelf, de beste JBL 18” Pro woofers. JBL Synthesis specificeert een -6dB punt van 15Hz. De woofers worden op zijn plaats gehouden door een verstevigde, 25mm dikke MDF-kast met een buitenmaat van afgerond 136 cm breed, 61 cm hoog en 56 cm diep. Opgeteld weegt deze subwoofer net geen 160 kilogram. De passieve SSW-1 stuur je aan met JBL Synthesis eigen MA-4D eindversterker in bridgemode, waarbij de SSW-1 tot 5000Watt per woofer kan incasseren. De SSW-1 is leverbaar vanaf maart en heeft een richtprijs van ca € 8250,- per stuk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)