Introductie Bowers & Wilkins PX5, PX7, PI3 en PI4 hoofdtelefoons – eerste indruk

20 september 2019 6 Minuten 0 Reacties
Bowers Wilkins PX7 6

Bowers & Wilkins komt met de nieuwe PX5, PX7, PI3 en PI4 hoofdtelefoons. Lees verder voor alle details en onze eerste indruk.

Bowers & Wilkins heeft gisteren tijdens een persevenement in Londen vier nieuwe hoofdtelefoons aangekondigd. Het van oorsprong Britse bedrijf nodigde onder meer de Nederlandse pers uit voor de introductie van de PX5 en PX7 on-ear headphones en de PI3 en PI4 in-ear headphones.

Nieuwe Bowers & Wilkins hoofdtelefoons

Bowers & Wilkins zet vol in op draadloze headphones, met de introductie van maar liefst vier nieuwe modellen. Alle modellen vanzelfsprekend ontwikkeld voor zo optimaal mogelijke audioprestaties, een premium design en maximaal comfort. De hoofdtelefoons kunnen alle vier muziek via bluetooth weergeven.

De nieuwe PX en PI hoofdtelefoons zijn de eerste commercieel beschikbare aptX Adaptive sync-apparaten. Deze technologie, ontwikkeld door Qualcomm, maakt hoge resolutie draadloze streamingkwaliteit van 24/48-bits mogelijk via bluetooth. Daarnaast bieden de hoofdtelefoons Active Noise Cancelling (ANC) met een sampling rate van 16 keer om de beste prestaties zonder verlies van audiokwaliteit mogelijk te maken. Active Noise Cancelling is in verschillende stappen (hoog tot laag en uit) aanwezig om storend achtergrondgeluid in een vliegtuig, trein of een andere drukke omgeving weg te filteren. Hiervoor worden zes microfoons ingezet bij de PX5 en PX7.

Advertentie

Bowers & Wilkins PX5 en PX7

De PX5 en PX7 zijn broertjes van elkaar, waarbij de PX7 het topmodel en ook het grotere model is. Deze hoofdtelefoon beschikt over een 43mm-driver en komt met grote oorschelpen zodat het meer de over-ear headphone van de twee is.

De PX5 heeft een kleinere, 35mm-driver en komt dan ook met kleinere oorschelpen waardoor het meer een on-ear model is.

Beide koptelefoons zijn voorzien van hoogwaardige materialen, waaronder hoogwaardige nanocoating waarmee het stof bestand is tegen vuil en spatwater, en een combinatie van koolstofvezel en plastic waardoor de hoofdtelefoons zeer licht aanvoelen maar tegelijkertijd robuust zijn. De PX7 is ongeveer 30 gram lichter dan zijn voorganger, de PX Wireless (hieronder afgebeeld, de gouden versie).

Verder komen de PX5 en PX7 met USB-C voor het opladen van de koptelefoons; de PX7 biedt met ANC een batterijduur van 30 uur, terwijl de PX5 25 uur biedt. Beide modellen kunnen middels quick-charge binnen 15 minuten opgeladen worden zodat je 3 tot 5 uur naar muziek kunt luisteren. In de oorschelpen zijn tot slot afstandssensoren verwerkt waardoor de muziek gepauzeerd zodra je de koptelefoon van je hoofd haalt.

Bowers & Wilkins PI3 en PI4

De PI3 en PI4 zijn in-ear hoofdtelefoons zijn ontwikkeld voor diegenen die niet graag een grote hoofdtelefoon op hebben, wat meer draag- en reisgemak zoeken en die het comfort vinden in in-ear designs. Beide modellen komen met hybride dubbele drivers, gecombineerd met afzonderlijke versterkers. Ook beschikken beide headphones over USB-C met quick-charge waarmee een batterijduur van respectievelijk 8 uur en 10 uur behaald kan worden. De PI4 is de variant met Active Noise Cancelling. De PI3 moet het zonder doen.

Kijkend naar comfort zijn de in-ears voorzien van een siliconen nekband en magnetische oordopjes. Natuurlijk worden ook meerdere maten opzetstukjes meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De Bowers & Wilkins PX7 is vanaf half oktober te koop voor een prijs van 399,99 euro. De PX5 kost 299,99 euro en is rond hetzelfde moment te koop. Beide hoofdtelefoons komen in een ‘space grey’ en een blauwe variant op de markt. Ook de PI3 wordt half oktober verwacht en zal 199,99 euro kosten. De PI4 wordt echter pas in januari verwacht en krijgt een prijs van 299,99 euro mee. De in-ears worden in grijze, gouden en blauwe varianten uitgebracht.

Eerste indruk

Tijdens de presentatie in Londen kregen we de mogelijkheid om de nieuwe modellen kort te ervaren. Natuurlijk is een echte conclusie onmogelijk te trekken in een omgeving als deze en met beperkte middelen en tijd, maar toch mogen we stellen dat we enthousiast werden van het geluid dat de headphones voortbrachten. Met name de PX5 en PX7 vielen bij ons in de smaak, maar dat is persoonlijk omdat het over-ears/on-ears zijn en we dat nu eenmaal comfortabeler vinden.

Op het gebied van design is het een kwestie van smaak of je de originele PX mooier vindt (wij houden wel van de gouden kleur) maar dat het nieuwe model (de PX7) lichter is dan zijn voorganger is een belangrijke verbetering. Het is niet veel maar je voelt het wel als je de hoofdtelefoon wat langer opzet. De stoffen afwerking is iets anders dan bij de originele PX en geeft zelfs een wat meer retro look aan de over-ears mee.

De PX5 en PX7 hoofdtelefoons wisten ons binnen enkele minuten wel te overtuigen van hun kunnen. De PX7 is wat meer passend door zijn grotere schelp en daardoor biedt de headphone ook betere filtering van omgevingsgeluid, al zal dat van de grootte van je oren afhangen. De PX5 heeft kleinere schelpen en zal dus sneller op je oor vallen in plaats van er overheen. De ANC doet zijn werk zeer goed, en zelfs in de drukke persruimte op het dak in hartje Londen waanden we onszelf in onze eigen wereld met de PX7 op. De testnummers die we te horen kregen gaven een groot gevoel van ruimte, waarbij instrumenten duidelijk van links, rechts of ergens voor ons leken te komen en zelfs de diepte aardig ingeschat kon worden. De PX7 biedt een zeer heldere, gedetailleerde en voor ruimtelijke weergave, en dat horen we graag van een hoofdtelefoon. De PX5 doet daar niet heel veel voor onder maar lijkt iets minder power te hebben en maakt het geluidsveld niet zo ultiem breed en diep als zijn grotere broer.

Advertentie

Maar, laten we er niet te diep op ingaan zonder een echte test. We gaan binnenkort met de PX7 aan de slag en natuurlijk lees je de ervaringen meteen hier.

Lees ook onze Bowers & Wilkins PX7 review.

Reacties (0)