‘Ikea en Sonos werken aan twee nieuwe slimme speakers’

07 april 2021 1 Minuut 1 Reacties
ikea-new

Het lijkt erop dat Ikea en Sonos binnenkort twee nieuwe slimme speakers aankondigen, waaronder één die je prima wegwerkt.

Ikea en Sonos lijken te werken aan nieuwe speakers binnen de Symfonisklijn. Dat blijkt onder meer uit een gedeeld Instagramverhaal (gespot door Pocket-lint). Mogelijk gaat het om twee nieuwe modellen, waaronder een nieuwe tafellamp.

Nieuwe lampen van Ikea en Sonos

Dat blijkt uit gegevens die zijn gespot bij de FCC, Federal Communications Commission, de Amerikaanse communicatiewaakhond. De nieuwe tafellamp krijgt vermoedelijk dezelfde prijs als het huidige model. Dat model biedt een audiokwaliteit die vergelijkbaar is met een Sonos Play:1-model.

Verder leeft de verwachting dat het boekenplankmodel, de goedkoopste in de Symfoniskserie, geen update krijgt. In plaats daarvan presenteren de merken waarschijnlijk een geheel nieuw soort speaker voor de serie. Het wordt mogelijk een kunstwerk voor aan de muur waar dan een speaker in zit.

Het is nog niet duidelijk hoe dit precies werkt en of heel het kunstwerk een speaker is of slechts een deel daarvan. Heel gek is dit idee echter niet. De Symfoniskproducten combineren praktische kwaliteiten met design en passen veelal bij het meubilair, ongeacht de stijl.

Ikea en Sonos hebben verder nog niets bekendgemaakt over de aankomende producten. Het is ook voor nu niet duidelijk wanneer het wel de bedoeling is dat dit gebeurt. Wellicht dat één van de twee bedrijven binnenkort meer bekendmaakt over de nieuwe tafellamp en de speciale kunstspeaker.

Reacties (1)