IFA 2012: Wat kunnen we verwachten op het gebied van home cinema?

11 augustus 2012 5 Minuten 0 Reacties
IFA-2011

IFA 2012, de grootste consumentenelektronica beurs van Europa, staat weer voor de deur. De beurs vind plaats van eind augustus tot begin september en wordt door veel grote elektronicafabrikanten gebruikt om hun nieuwste producten, technieken en ontwikkelingen aan het publiek te tonen. Ook op het gebied van home cinema kunnen we weer interessante producten verwachten.

Nagenoeg alle grote fabrikanten zijn aanwezig en houden voordat de beurs begin in de laatste dagen van augustus een persconferentie waar nieuwe producten voorgesteld zullen worden. Wat home cinema producten betreft verwachten we onder meer nieuwe TV’s van Samsung, de eerste OLED modellen van Samsung en LG en wellicht nieuwe bril-vrije 3D TV’s. Hieronder vind je een overzicht met de verwachtingen per fabrikant.

Samsung

Samsung heeft begin dit jaar al een groot aantal LCD en plasma TV’s gepresenteerd maar toch is de fabrikant nog niet klaar. Samsung heeft al aangegeven tijdens IFA 2012 met een nieuwe high-end serie te komen die net boven de ES8000 serie valt. Waarschijnlijk gaat het om de ES9000 serie waarin onlangs in Azië nog een 75 inch model gepresenteerd is. Daarnaast zal Samsung zich voornamelijk focussen op diverse Smart functionaliteiten, waaronder Smart Interaction en Smart Evolution.

Een van de meest interessante producten die we gaan zien komt ook van Samsung. Begin dit jaar presenteerde Samsung namelijk haar eerste OLED TV in de vorm van een 55 inch model. Samsung zal dit model ook tijdens IFA 2012 aan het Europese publiek tonen en hopelijk krijgen we ook meer informatie over de prijs en beschikbaarheid van de OLED TV.

Advertentie

Sony

Sony heeft dit jaar reeds de HX750 en HX850 LCD TV’s gelanceerd en aangezien dit maar een kleine line-up is zou de fabrikant tijdens IFA 2012 wel eens nieuwe modellen kunnen presenteren. Er gaan al langer geruchten over passieve 3D TV’s van Sony en IFA lijkt een perfect podium om de eerste modellen te presenteren.

Daarnaast presenteerde Sony tijdens CES 2012 begin dit jaar een Crystal LED TV. Deze Crystal LED techniek zou de concurrentie aan moeten gaan met OLED modellen maar aan de andere kant heeft Sony ook laten weten aan OLED TV’s te werken. Sony zou hiervoor zelfs met Panasonic samen gaan werken. Het is dus niet duidelijk of Sony ook tijdens IFA 2012 weer met een Crystal LED model op de proppen komt.

Ook op het gebied van bril-vrij 3D gaan er geruchten over Sony. De fabrikant zou namelijk onlangs een prototype model tijdens een beurs in de VS gebruikt hebben zonder er veel aandacht aan te besteden. Er is dus een kleine kans dat Sony IFA 2012 aangrijpt voor een eerste indruk van een bril-vrije 3D TV.

Panasonic

Rondom Panasonic is het de laatste tijd redelijk stil. De fabrikant heeft al heel wat TV’s gelanceerd dit jaar en zoals het er nu uitziet staan er voor IFA 2012 geen nieuwe modellen op het programma. Panasonic zal zich waarschijnlijk focussen op ‘groen’ ondernemen, het opnieuw tonen van reeds gelanceerde producten en het demonstreren van bepaalde functies, waaronder 3D en Smart TV.

Philips

Van de 2012 Philips LCD TV line-up hebben we tot op heden nog maar weinig gezien dus de Nederlandse fabrikant, inmiddels op het gebied van TV overgegaan in TPV, zal IFA 2012 aangrijpen om alle nieuwe modellen te presenteren. De high-end  9000 series zijn nog niet officieel gepresenteerd, al zijn er al heel wat specificaties en foto’s gelekt, dus ook deze TV’s zullen we tijdens IFA 2012 terug gaan zien.

Toshiba

Toshiba heeft begin dit jaar de 55ZL2 bril-vrije 3D TV in Nederland gelanceerd maar met een prijskaartje van 8.000 euro lijkt dit model voor de meeste consumenten niet interessant. Er gaan geruchten dat Toshiba met een nieuwe versie van de ZL2 naar IFA 2012 komt en bril-vrij 3D met een aantrekkelijker prijskaartje op de markt wil zetten.

LG

LG heeft haar complete LCD en plasma line-up tijdens CES 2012 reeds gepresenteerd maar zal alle modellen tijdens IFA 2012 nogmaals tonen. Daarbij was LG naast Samsung de fabrikant die een 55 inch OLED TV presenteerde. Deze OLED TV zal ook tijdens de beurs getoond worden en wellicht horen we dan meer over de prijs en beschikbaarheid. Daarnaast heeft LG nog een 84 inch 4K Ultra HD 3D TV gepland staan voor Europa, dus deze gaan we waarschijnlijk ook zien tijdens IFA 2012.

In de VS heeft LG reeds een aantal LCD TV’s met het Google TV platform gelanceerd dus er bestaat een kleine kans dat LG deze modellen nu ook naar Europa brengt, al heeft LG reeds aangegeven hier voorlopig geen plannen voor te hebben.

Overig

Alle grotere TV fabrikanten hebben buiten Europa al aankondigingen gedaan voor online gaming diensten die toegankelijk zijn via een Smart TV. De kans is groot dat deze diensten ook naar Europa komen en tijdens IFA 2012 gepresenteerd worden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer home cinema producten die aandacht zullen krijgen of gepresenteerd zullen worden tijdens IFA 2012. Hou Homecinema Magazine en 3DTV Magazine in de gaten voor het laatste nieuws.

Advertentie

2012 LCD en plasma TV series

Er zijn al heel wat LCD en plasma TV’s gelanceerd dit jaar en de meeste modellen zullen we tijdens IFA 2012 nogmaals gaan zien. Mocht je nu al een compleet overzicht willen hebben kun je terecht op deze pagina. Hier vind je alle TV’s van Panasonic, Sharp, LG, Sony, Samsung en Philips.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)