HDBaseT mogelijke vervanger HDMI

04 juli 2010 1 Minuut 0 Reacties
hdbaset

We zijn net een beetje gewend aan de verschillende HDMI versies en veel consumenten beginnen net aan hun eerste HDMI kabel, maar toch lijkt er al weer een nieuwe techniek aan te komen. HDBaseT is deze nieuwe techniek en maakt het mogelijk om via één kabel audio data, video data, afstandsbediening signalen, en zelfs stroom te versturen over een afstand van maximaal 100 meter.

De HDBaseT techniek maakt gebruik van een simpele netwerkkabel, waarmee je dus alle mogelijke signalen gemakkelijk naar je TV kunt sturen. Door de grote afstand mogelijkheden hoef je apparaten ook niet meer bij elkaar te zetten en kun je zelfs data tussen apparaten simpel uitwisselen.

Andere voordelen van HDBaseT zijn onder meer de grote bandbreedte (ruim genoeg voor 2K of 4K resolutie), het gebruik van een relatief goedkope netwerkkabel, het koppelen van meerdere apparaten in huis en 100MB ethernet.

Misschien denk je al; Dat heb ik eerder gehoord! Ja, dat kan kloppen, maar nu staan er ook echt grote merken als Sony, Samsung en LG achter dus is de kans van slagen veel groter. De verwachting is dat de techniek volgend jaar zal doorbreken, eerst in aparte uitvoering (losse box) en later wellicht geïntegreerd in producten van fabrikanten.

Reacties (0)