Harman Kardon Citation Amp aangekondigd: compacte versterker voor speakers

29 oktober 2020 1 Minuut 1 Reacties
harman-kardon-citation-amp

Harman Kardon heeft een nieuw product voor zijn populaire Citation-lijn aangekondigd: de Harman Kardon Citation Amp. Dit is een compacte versterker.

Harman Kardon Citation Amp gepresenteerd

De Harman Kardon Citation Amp is een compacte versterker bedoeld voor boekenplankspeakers, vloerstaanders, plafondspeakers en muurspeakers. Ook kun je er draadloze luidsprekers op aansluiten voor een een multi-channel surroundsysteem. Het apparaat biedt 125 watt aan vermogen per kanaal aan (klasse-D) en ondersteunt frequenties van 20 Hz tot 20 kHz. Er zijn verschillende aansluitingen op aanwezig, zoals coax, optisch, rca en hdmi-arc.

Verder heeft Harman Kardon ervoor gezorgd dat er eveneens ondersteuning is voor Google Chromecast en Apple AirPlay, waardoor je in één keer toegang krijgt tot meer dan driehonderd verschillende muziekstreamingdiensten, zo luidt de boodschap. De Harman Kardon Citation Amp kan aangesloten worden op andere draadloze speakers in huis door hem met je wifi-netwerk te verbinden. Daarnaast is er bluetooth 4.2 aanwezig. Dat is niet de nieuwste versie van de standaard, maar voor het gebruik moet het voldoende zijn.

Het bedrijf belooft dat de Citation Amp voorzien is van technologie die ervoor zorgt dat muziek heel mooi klinkt. Die technologie wordt Harman Kardon Digital Loop-versterking genoemd, die ervoor moet zorgen dat fouten en verstoringen die aanwezig zijn in digitale versterking gecorrigeerd worden. Het is nog niet bekend wanneer het apparaat naar Nederland komt en wat het moet gaan kosten. In de Verenigde Staten heeft het in elk geval een prijskaartje van 720 dollar gekregen.

Advertentie

Update 29-10-2020:

Inmiddels heeft Harman Kardon meer informatie gegeven. De Harman Kardon Citation Amp is vanaf oktober verkrijgbaar op harmankardon.nl en geselecteerde retailers voor 599 euro.

Reacties (1)