Google Assistant-ondersteuning komt later dit jaar naar Sonos-speakers

06 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
Sonos-AirPlay-2

Zoals het er nu naar uitziet kunnen gebruikers van Sonos-speaker de Google Assistant voor het einde van het jaar verwachten. Daarnaast heeft de CEO laten weten dat het bedrijf niet voornemens is de prijs van de speakers naar beneden bij te stellen voor een betere concurrentiepositie.

Google Assistant op Sonos-speakers

Sinds de introductie van Amazon Alexa voor de Sonos One-speaker, en later ook de Sonos Beam-soundbar, wachten Sonos-gebruikers op het nieuws rondom de lancering van de Google Assistant. Het is namelijk nog niet duidelijk wanneer die stemassistent te gebruiken zal zijn op de speakers van het bedrijf. Daar is nu iets meer over bekend. De CEO, Patrick Spence, heeft namelijk in een interview met The Verge laten weten dat de ondersteuning later dit jaar gelanceerd wordt. Het moet dus voor het einde van 2018 gaan gebeuren.

Waarschijnlijk zal het ergens rond de feestdagen moeten gaan gebeuren. Achter de schermen werkten Sonos en Google nu hard aan de implementatie laat de beste man weten. Daarnaast heeft Spence ook gemeld dat Sonos niet de prijzen van de speakers naar beneden zal bijstellen voor een betere concurrentiepositie (Amazon en Google bieden slimme speakers aan voor ongeveer honderd euro, de prijzen van Sonos-speakers liggen altijd hoger). Het wachten is nu nog op een precieze datum, maar er is dus licht aan het einde van de tunnel.

Reacties (0)