Geen Google Assistant voor Bowers & Wilkins Formation, wel Alexa

13 februari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Bowers-Wilkins-Formation-Wedge-2

Afgelopen week rolde Bowers & Wilkins een firmware-update uit voor zijn Formation multiroom-systeem. Middels de update werd ondersteuning voor Amazon Alexa toegevoegd. Voor Google-gebruikers is er echter slecht nieuws; Google Assistant komt niet naar de Formation-producten.

Middels de nieuwste firmware-update krijgen de Formation-producten, waaronder de Formation Duo en Formation Bar, ondersteuning voor Amazon Alexa. Het gaat hier om een zogenaamde Alexa Skill, wat inhoudt dat je Formation aan Alexa kunt koppelen en middels een Alexa-speaker audio kunt streamen naar de Formation-producten. Directe integratie van Alexa is er niet; je hebt een Amazon Echo Dot of andere speaker met ingebouwde Alexa-spraakassistent nodig.

We hebben Bowers & Wilkins ook meteen gevraagd naar de ondersteuning voor de Google Assistant, maar helaas kwam daar geen positief bericht op terug. Aangezien Google van speakers die de spraakassistent willen ondersteunen verwacht dat ze gebruikmaken van de draadloze technologie van Google kan Bowers & Wilkins de spraakassistent niet integreren. De Britse fabrikant heeft zijn eigen draadloze communicatietechniek voor Formation ontwikkeld en wil hier logischerwijs geen aanpassingen aan doen. Gebruikers van de Formation-producten kunnen hun speakers dus in de toekomst alleen met Amazons Alexa spraakassistent aansturen.

Achter de schermen werkt Bowers & Wilkins wel hard aan integratie met andere platformen, en dan met name de grotere partijen op het gebied van domotica. Zo moet er dit jaar een api verschijnen waarmee het Formation-systeem gekoppeld kan worden aan de systemen van onder meer Crestron, Control4 en Savant. Eerder maakte Bowers & Wilkins al bekend dat de Home-app op de schop gaat en aardig wat nieuwe functies krijgt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)