Dyson Zone koptelefoon met luchtzuivering lanceert in de Benelux

06 september 2023 2 Minuten 0 Reacties
Dyson Zone

Kennen jullie de Dyson Zone nog? De koptelefoon met luchtzuivering is vanaf vandaag verkrijgbaar officieel in de Benelux.

De eerste aankondiging van de Dyson Zone was al in maart van 2022. Dyson kennen we natuurlijk van de luchtreinigers, maar het bedrijf combineerde deze technologie in een hoofdtelefoon met noise cancelling. Je kunt de koptelefoon gewoon normaal gebruiken, maar je kunt het deel voor de luchtzuivering er als het ware voor klikken. Het ziet er heel futuristisch uit en ik denk niet dat veel mensen zichzelf zo rond zien lopen, maar wellicht dat het in een enorm vervuilde lucht in een wereldstad als Mexico City een echte uitkomst is.

Muziek én luchtzuivering

In de eerste plaats is de Dyson Zone een echte koptelefoon. De hoofdtelefoon laat je 50 uur muziek luisteren of vier uur gecombineerde zuivering en audio. De fabrikant belooft ultralage vervorming en een breed frequentiebereik voor helderheid over bas, middentonen en hoge tonen. Hierbij koos Dyson voor een wetenschappelijke benadering, geleid door audio-onderzoek en gebruikerstests. Vervorming moet tevens zoveel mogelijk worden geneutraliseerd tot onhoorbare niveaus. Frequenties van 6 Hz tot 21 kHz worden gereproduceerd om iedere noot of woord hoorbaar te maken. Drivers van 40 mm, 16 ohm en neodymium luidsprekerdrivers zijn het hart van het audiosysteem. In totaal heeft de Dyson Zone elf microfoons aan boord, waarvan er acht gebruikt worden voor actieve ruisonderdrukking. Geluid van de stad moet zo tot 38 decibel verminderd worden. De andere microfoons zijn voor spraakoproepen, spraakopnames en spraakbesturing.

Opladen kan via usb-c en duurt 3 uur. Dyson heeft alle ervaring op het gebied van luchtzuivering toegepast op deze koptelefoon. De compressoren in elke oorschelp zuigen lucht door de dubbellaagse filters en projecteren twee stromen gezuiverde lucht naar de neus en mond van de drager. Dit gaat via het contactloze afneembare vizier. Elektrostatische filters vangen 99 procent van de deeltjesvervuiling zo klein als 0,1 micron op, terwijl K-Carbon, met kalium verrijkte koolstoffilters zich richten op de heersende zure gassen die het meest worden geassocieerd met stadsvervuiling, waaronder NO2 en SO2.

Dyson Zone

Twee verschillende modellen van de Dyson Zone

Dyson brengt twee verschillende varianten vandaag uit in de Benelux. De reguliere Dyson Zone komt met één elektrostatisch filter, een magnetisch vizier, een reinigingsborstel voor het vizier, usb-c-oplaadkabel, viszierhoes en een harde opbergdoos. Dit model kost 699 euro en is een blauw/zilveren model. Er komt ook een Dyson Zone Absolute+. Dit model heeft alles van de reguliere Dyson Zone, maar komt met een extra elektrostatisch filter, een Explorer opbergdoos, adapterkit voor in het vliegtuig en een zacht etui. Dit model heeft donkerblauwe,zilveren en koperen accenten en kost 749 euro.

Reacties (0)