DTS Play-Fi ondersteunt nu draadloze audiostreaming vanaf een tv

05 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
dts-play-fi-1

DTS heeft deze week bekendgemaakt dat het Play-Fi-protocol vanaf nu draadloze audiosreaming vanaf een tv ondersteunt. Compatibele producten als soundbars en speakers kunnen hierdoor audio draadloos vanaf een televisie of een andere bron weergeven.

DTS timmert hard aan de weg met Play-Fi, een standaard voor audiostreaming middels WiFi. De laatste versie van de standaard maakt het mogelijk om de audio van je tv of een andere bron draadloos te streamen naar een soundbar of een speaker.

Naast ondersteuning voor tv audio biedt de multiroom-standaard ‘lossless multi-room wireless audio streaming’ van Amazon Music, Deezer, iHeartRadio, Juke, KKBox, Napster, Pandora, Qobuz, QQ Music, SiriusXM, Spotify, Tidal en eigen muziekbibliotheken. Daarbij is het mogelijk paren voor stereoweergave aan te maken, audio en video te synchroniseren en presents voor muziekbronnen aan te maken.

DTS Play-Fi is compatibel met meer dan 200 speakers, soundbars, settopboxen, receivers en andere producten. De nieuwste software waarmee het streamen van tv-audio mogelijk gemaakt wordt is inmiddels beschikbaar voor onderstaande producten;

Klipsch Gate receiver
Klipsch PowerGate amplifier
Klipsch RSB-8 sound bar
Klipsch RSB-14 sound bar
Klipsch RW-1 speaker
Klipsch The Capitol Three speaker
Klipsch The Three speaker
McIntosh MB50 streaming audio player
Onkyo Smart Speaker G3
Paradigm PW LINK pre-amplifier
Phorus PS10 speaker
Pioneer Elite Smart Speaker F4
Polk S6 speaker

Lees meer over wat DTS Play-Fi precies is.

Reacties (0)