Draadloze Aether Cone speaker weet welke muziek je leuk vindt

10 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
Aether-Cone-speaker

Televisies en receivers worden steeds slimmer maar speakers zijn nog relatief 'dom'. Daar komt echter verandering in als het aan de makers van de draadloze Aether Cone speaker ligt.

De Aether Cone speakers heeft een apart uiterlijk door zijn kegelvorm en beschikt over een 2.1-kanaals luidsprekersysteem met een vermogen van 20 Watt. Maar, dat is niet het meest opvallende. De luidspreker weet volgens de makers namelijk wat de gebruiker leuk vindt en leert ook van de gebruiker. 

Het leren van de gebruiker gaat middels eenvoudige bediening van de speaker. De luidspreker kan aan de voorzijde bediend worden door in het midden te drukken om de stembesturing te activeren en door aan de voorzijde te draaien om een ander nummer te kiezen. Een lichte draait zorgt ervoor dat een volgend nummer in hetzelfde genre wordt afgespeeld, terwijl de speaker na een harde draai een compleet ander nummer laat horen. 

Ook naar de volumewijzigingen wordt gekeken. Zet je het volume wat zachter bij een specifiek nummer zal dit nummer minder vaak voorbij komen en zachter worden afgespeeld. Samen met specifieke content die gebruikers luisteren wordt bepaalde welke muziek (of welke podcasts) het meest interessant zijn voor de gebruiker. Dit proces is continu gaande en de speaker leert dus elke keer dat hij bediend wordt iets nieuws. 

De Aether Cone is een speaker die zonder extra apparatuur te gebruiken is. Je hoeft de luidspreker alleen maar te koppelen aan je thuisnetwerk en in te stellen via je computer. Op dit moment worden echter alleen iOS en Mac OS ondersteund. Zodra de speaker ingesteld is kan middels WiFi draadloos muziek gestreamd worden. De makers van de Cone geven aan gesprekken te voeren met grote streamingdiensten om ook deze op de speaker beschikbaar te stellen.

De Aether Cone wordt komende zomer op de markt verwacht voor een prijs van 399 dollar. 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)