Draadloos speakersysteem Technics Ottava S SC-C50 aangekondigd

10 mei 2018 2 Minuten 0 Reacties
technics-ottawa-s-sc-c50

Technics heeft tijdens de High-End München-beurs de Technics Ottava S SC-C50 aangekondigd. Dit is een draadloos speakersysteem. De Ottava S SC-C50 is voorzien van akoestische technologieën die een helder geluid produceren over een opmerkelijk breed spectrum en heeft daarbij een compact formaat.

Dit is de Technics Ottava S SC-C50

Vandaag onthult Technics op de High-End Audio Show in München de nieuwe Ottawa S SC-C50, een draadloos speakersysteem. Het systeem is voorzien van akoestische technologieën die een helder geluid moeten produceren over een opmerkelijk breed spectrum en heeft daarbij een compact formaat. Door de toegepaste ruimtekalibratietechnologie kan het apparaat op iedere gewenste plek worden geplaatst, belooft de fabrikant, zodat men overal in huis optimaal van muziek kan genieten. Verder is hij compatibel met streamingdiensten.

Ook beschikt het over stembesturing en kunnen er verschillende muziekbronnen op worden aangesloten. Vier door Technics ontwikkelde JENO-engines moeten optimale prestaties leveren via een opstelling met een subwoofer, midrange drivers en tweeters. Met behulp van Space Tune kan het geluid perfect worden afgesteld, aldus Technics, en de ruimte optimaal met geluid worden gevuld, afgestemd op de specifieke luisteromgeving. De Ottawa S SC-C50 beschikt verder over de functie LAPC, een door Technics ontwikkelde technologie.

Met de technologie kan de luidsprekerbelasting worden aangepast. LAPC meet de kenmerken van de frequentie amplitude fase van de versterker met de op de unit aangesloten luidsprekers, en voert een digitale signaalverwerking uit om een ideale impulsrespons mogelijk te maken. Parameters die zijn geoptimaliseerd voor de belastingkenmerken van luidsprekers met lage en hoge frequentie zijn geprogrammeerd in het LAPC-berekeningscircuit, om ideale frequentie- en fasekenmerken in het hele frequentiebereik te produceren.

Advertentie

In de gebogen kast bevinden zich drie midrange drivers, drie tweeters en één subwoofer. De naar links en de naar rechts gerichte luidspreker en een centrale luidspreker moeten samen een rijk stereogeluid produceren. Voor de midrange drivers en tweeters is gekozen voor een hoorn met Directivity Control. Dit voorkomt interferentie tussen de luidsprekers, wat een brede richtingsgevoeligheid mogelijk maakt. De coaxiale midrange driver- en tweeterconstructie zorgt voor verticale richtingsgevoeligheid met minder frequentiestoring door de behuizing.

Drie tweeters van 1,6 cm produceren een hi-res geluid van tot 50 kHz. Deze zijn gecombineerd met een naar voren gerichte long-stroke subwoofer van 12 cm en een rechte, lange poort met een grote diameter. De in totaal 7 units in de rigide behuizing van glasvezel produceren een krachtig geluid uit de 3.1-kanaals versterker. Daarnaast is Google Chromecast ingebouwd, werkt het apparaat met Google Assistant en heb je toegang tot optische, analoge en usb-aansluitingen, naast bluetooth, streamingdiensten en network playback.

Reacties (0)