Dolby maakt zich op voor audio oorlog en wil DTS weer voorbij streven

02 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
dolby-truehd-dts-hd-master-audio

Dolby is altijd al de grootste speler geweest wanneer het op audiotracks voor films en het verwerken van audiosignalen in de huiskamer en bioscoop aankwam, maar toen Blu-ray arriveerde wist DTS terug te slaan met het nu meest populaire DTS-HD Master Audio formaat. De meeste Blu-ray films beschikken nu over een DTS HD audiotrack terwijl Dolby TrueHD achterblijft, maar Dolby geeft zich niet gewonnen.

In een interview met HCC laat Dolby weten de strijd vol aan te gaan en uiteindelijk te zullen overwinnen. Zo richt het bedrijf zich niet alleen op Blu-ray films, maar ook op streaming video, wat steeds populairder wordt. Streaming films beschikken vaak over een matige audio kwalieit en Dolby wil hier verandering in brengen met haar Dolby DD Plus audioformaat.

Dolby Pro Logic IIz

Ook voegt het nieuwe Dolby Pro Logic IIz volgens Dolby veel teo aan de bioscoopervaring in de huiskamer. Deze instelling, terug te vinden op receivers en niet op bronnen zoals DVD’s en Blu-Ray Discs, zorgt dat de receiver extra surround informatie stuurt naar 2 effect luidsprekers die geplaatst zijn boven de twee front luidsprekers. Sommigen zien dit als een gimmick, maar Dolby is overtuigd dat ook deze manier van audioweergave zal aanslaan. De game industrie zou al snel invulling willen gaan geven aan deze extra kanalen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)