Design Sonos-koptelefoon gespot in patentaanvraag

17 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
sonos-logo

Het lijkt erop dat de koptelefoon van Sonos steeds dichterbij komt. Een nieuw designpatent toont mogelijk het ontwerp van het apparaat.

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Sonos aan een premium koptelefoon met noise cancelling aan boord. Nu heeft het Duitse patentbureau wellicht meer nieuws voor ons, aangezien daar een aanvraag opgedoken is, die voorzien is van enkele afbeeldingen. Waarschijnlijk is dit de eerste glimp van het apparaat. De aanvraag werd gedaan in december en werd in januari gepubliceerd.

Sonos-koptelefoon op komst?

Eerder dook de koptelefoon al op in het Amerikaanse patentenbureau. Toen werden er eveneens afbeeldingen gedeeld. Tussen die aanvraag en deze zitten wat verschillen. Zo is nu het Sonos-logo zichtbaar op de oorschelp en gaat de kleine stang tussen de band en de schelp, direct die schelp in. Ook is het zachte oorkussen nu groter gemaakt. Op moment van schrijven is niet duidelijk welk design nu leidend is.

Verder is er nog helemaal niets bekendgemaakt over de koptelefoon, die waarschijnlijk even duur gaat worden als het premium aanbod van Sony en Bose. Verwacht wordt dat er een soort naadloze overgang zal zijn wanneer je wil wisselen van je smartphone naar je Sonos-systeem (of andersom). Dat zijn wel zaken die nodig zijn wanneer het bedrijf wil dat mensen investeren in een headset die op het eerste gezicht weinig dingen op een andere manier aanpakt.

Advertentie

Tot slot is er nog een speciale adapter gespot in de aanvraag van het patent bij het Duitse patentbureau. In sommige gevallen bieden high-end koptelefoonmakers vervangbare oorkussens aan en het lijkt erop dat je die adapter daarvoor gebruikt. Verder zien we op de tekeningen een usb-c-poort, een audio-aansluiting en verschillende knoppen.

Sonos-ceo Patrick Spence bevestigde vorige week dat het bedrijf zijn volgende product in maart presenteert. Om welk product het precies gaat, is niet duidelijk. Het zou ook kunnen zijn dat we dan meer zien van de compactere bluetoothspeaker die eerder aan het licht kwam. Het is dus nog even afwachten wat het wordt.

Reacties (0)