Denon komt met AVR-1611 AV receiver

28 april 2010 2 Minuten 0 Reacties
Denon-AVr-1611-img

Denon viert in 2010 haar 100 jarig bestaan en heeft vandaag het eerste model uit haar nieuwe lijn geavanceerde audio/video receivers aangekondigd. De 5-kanaals AVR-1611 is geboren uit haar Award-winning voorganger maar bieden betere prestaties voor dezelfde prijs. Het meest opvallende is dat deze nieuwkomer uitgerust is met zowel Full 3D video aansluitingen als 3D surround sound opties. Bovendien is de receiver onder andere voorzien van HDMI conversie, comfortabele On-Screen Displays en eenvoudige bediening.

Tot de verbeteringen voor alle nieuwe Denon receivers behoren de HDMI v-1.4a Repeater ingangen met 3D (alle 3D formaten), Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control). De AVR-1611 ondersteunt niet alleen Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en andere HD Audio formaten maar ook Dolby Pro Logic IIz voor uitgebreide verticale en horizontale ruimtelijke prestaties aan de voorzijde, de essentie van 3D geluid als aanvulling op de opwindende 3D video.

Aanvullend op het gebruikersgemak is de AVR-1611 voorzien van analoog-naar-HDMI conversie en ondersteuning van één-kabel HDMI verbindingen inclusief de nieuwe Audio Return Channel optie. Tot nu toe had men een optisch- of coaxiaal digitale kabel nodig van de TV naar de AV-receiver om van TV-surround geluid te kunnen genieten. De nieuwe Denon lijn ondersteunt ARC functionaliteit voor totaal gebruikersgemak. Wel moet de TV moet eveneens ARC ondersteunen.

Advertentie

De AVR-1611 heeft een opgewaardeerd eenvoudig te gebruiken On-Screen Display dat alle stappen van de systeeminstellingen, bediening en weergave van andere belangrijke informatie veel gemakkelijker laat zien. Dit nieuwe model heeft on-screen display (OSD) via HDMI. Dit neemt de frustratie weg van extra noodzakelijke kabelomschakeling of onderbrekingen terwijl men aanpassingen doet tijdens het kijken naar content. Voor verdere uitbreiding van het gebruikersgemak heeft de AVR-1611 Source/Quick Select Power On en Quick Select opties op het frontpaneel en de afstandsbediening. Dit biedt een één-toets bron/surround functie.

De audio/video receivers vormen het hart van DENON’s missie om de thuisbioscoop ervaring voor kritische consumenten verder uit te breiden en te verbeteren. Deze nieuwkomer, de AVR-1611 markeert de start van een nieuwe lijn binnen het jubileumjaar 2010. Vanaf juni zijn is deze Denon receiver uitsluitend in de kleur zwart leverbaar. De adviesprijs van de AVR-1611 zal rond de 400 euro liggen.

Lees meer: Denon introduceert ook twee nieuwe 3D Blu-ray spelers, de Denon DBP-2011UDCI en de DBP-1611UD

Reacties (0)