Denon lanceert AVR-X2400H en AVR-X1400H receivers met Heos multiroom

17 mei 2017 2 Minuten 5 Reacties
Denon AVR-X2400H

Denon breidt het assortiment av-receivers deze week opnieuw uit. Het bedrijf komt met de AVR-X1400H en AVR-X2400H, twee instapmodellen met onder meer ondersteuning voor HDR en Ultra HD, én voorzien van Heos multiroom.

Denon AVR-X2400H

De nieuwe Denon AVR-X2400H is een compleet uitgeruste av-receiver, voor zowel muziekweergave als het bekijken van films en series. Het apparaat beschikt over 7.2-kanaals versterkers, met een vermogen van 150 Watt per kanaal. Natuurlijk is er ondersteuning voor Dolby Atmos (maximaal 5.1.2) en DTS:X aanwezig, en kun je het complete systeem kalibreren middels het Audyssey MultEQ XT-calibratie- en -installatiesysteem. En dankzij de nieuwe Audyssey MultEQ Editor-app (te kopen in de Appstores) kun je de instellingen precies afstellen. De receiver is voorzien van acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel. Deze bieden ondersteuning voor Full 4K Ultra HD, HDCP 2.2, HDR (High Dymanic Range), BT.2020, breed kleurengamma en 4:4:4 Pure Color subsampling passthrough. Het apparaat is ook geschikt voor Dolby Vision en HLG (Hybrid Log Gamma middels toekomstige firmware-update) en is voorzien van een geavanceerde videoprocessor om bestaande videos met lagere resolutie op te waarderen naar 4K. Dankzij de twee HDMI-uitgangen kun je een tv en een projector tegelijkertijd aansluiten. Interessant is natuurlijk de ondersteuning voor Heos multiroom. Hierdoor kun je audio die op de receiver binnenkort streamen naar alle Heos-speakers in huis. Ook krijg je via de Heos-app toegang tot diverse streamingdiensten, waaronder Spotify en Deezer. Bovendien is de receiver voorzien van netwerkverbindingen via Ethernet en WiFi én van Bluetooth, zodat muziek direct vanaf draagbare apparaten kan worden afgespeeld. Muziek kan ook afgespeeld worden via DLNA (met een NAS bijvoorbeeld) en AirPlay. Ook worden audiobestanden met hoge resolutie, zoals FLAC, ALAC of DSD (tot maar liefst 5,6 MHz) ondersteund.

Denon AVR-X1400H

De AVR-X1400H is ontworpen om veel van dezelfde technologie en flexibiliteit voor een gunstigere prijs aan te bieden. De receiver is nog steeds voorzien van Dolby Atmos, DTS:X-compatibiliteit, 4K, Bluetooth-netwerkmuziek en HEOS draadloze multiroom. De receiver heeft een vermogen van 140 Watt per kanaal en komt met zes HDMO-ingangen, waarvan één op het frontpaneel. De AVR-X1400H bevat ook automatische kalibratie via Audyssey MultEQ XT en compatibiliteit met de nieuwe Denon Audyssey MultEQ Editor-app.

Prijs en beschikbaarheid

De AVR-X1400H en AVR-X2400H zijn medio juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 549 euro en 699 euro. Lees ook onze Denon AVR-X2400H review.

Reacties (5)