Definitive Technology lanceert Studio Slim soundbar met Chromecast

04 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
Definitive Technology Studio Slim soundbar

De Studio Slim soundbar van Definitive Technology is voorzien van Google Chromecast en komt met een draadloze subwoofer.

Definitive Technology, een merk van Sound United, is in Nederland nog niet heel bekend, maar daar wil het bedrijf verandering in brengen. Naast al een aardig aanbod aan premium luidsprekers komt Definitive Technology nu met de Studio Slim soundbar.

Definitive Technology Studio Slim soundbar

De Studio Slim soundbar van Definitive Technology is volgens het bedrijf zelf gericht op audioliefhebbers. De langwerpige speaker komt met een draadloze subwoofer voor een 3.1-kanaals weergave. Dankzij HDMI ARC ondersteuning sluit je de soundbar eenvoudig aan op de tv. Dankzij HDMI ARC is de bediening van de soundbar ook eenvoudig omdat je de afstandsbediening van de tv kunt gebruiken om de basisfuncties van de soundbar te bedienen, zoals het volume hoger of lager zetten. Ook is de soundbar voorzien van Chromecast waardoor je audio van verschillende bronnen en diensten kunt streamen. Sluit je de soundbar aan op andere luidsprekers met Chromecast in de Google Home app dan kun je een compleet multiroom systeem creëeren. Gebruik spraakopdrachten om muziek te bedienen via een met Google Home uitgeruste luidspreker, mobiel apparaat of thuisnetwerk.

De Studio Slim is voorzien van zeven drivers, allemaal aangedreven door aparte versterkers; één inch aluminium Dome Tweeters en vier drie inch drivers het middenbereik weergeven. De bijbehorende acht inch subwoofer vult het audiospectrum aan met lage tonen. Bovendien kunnen gebruikers het niveau van het middenkanaal aanpassen voor een betere verstaanbaarheid van dialogen, ongeacht de bron.

Advertentie

De Studio Slim-soundbar is voorzien van HDMI ARC en kan worden aangesloten op de tv met slechts één HDMI-kabel. Dit vermindert de hoeveelheid kabels en de benodigde insteltijd. Dankzij HDMI ARC is de bediening van de soundbar ook een fluitje van een cent, omdat gebruikers de afstandsbediening van de tv kunnen gebruiken om de basisfuncties van de soundbar te bedienen, zoals het volume hoger of lager zetten.

Er zijn voorgeprogrammeerde knoppen met instellingen voor films-, muziek- en nachtoptimalisatie. Hiermee kan de luisterervaring van de Studio-soundbar en het subwoofersysteem worden aangepast, afhankelijk van het soort entertainment.

De donkere bovenzijde van geborsteld aluminium geeft de Studio Slim een strakke, minimalistische look. Met een extra laag profiel (1/4 en 3/4 inch) en een akoestisch inerte behuizing past de Studio Slim naadloos in ieder interieur en wordt de onderkant van de tv niet geblokkeerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Studio Slim-soundbar van Definitive Technology is vanaf medio oktober verkrijgbaar voor een prijs van 1.199 euro.

Reacties (0)