De Polk React is een soundbar met Amazon Alexa aan boord

27 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
polk-react

Polk Audio heeft een nieuwe soundbar aangekondigd, die aangestuurd kan worden door stemassistent Amazon Alexa: de Polk React.

De Polk React is een soundbar met Amazon Alexa ingebouwd. Daarmee kun je je soundbar en voor een deel ook je tv mee aansturen. Wel in de Engelse taal, omdat Alexa op moment van schrijven de Nederlandse taal niet ondersteunt. Wanneer je meerdere speakers met Alexa in huis hebt staan, dan kun je een multiroom setup opstarten of hem in een bestaand netwerk opnemen (net zoals met Google Cast en Apple Airplay).

Polk React-soundbar

De Polk React heeft vier microfoons aan boord. Dit zijn far-field mics, waardoor de brede speaker je ook moet kunnen horen wanneer je iets aan het kijken bent of wanneer je aan de andere kant van de kamer staat. Bovendien is het zo dat de soundbar gebruikt kan worden als intercom. Je kunt een boodschap inspreken die dan op andere Alexa-speakers afgespeeld wordt en je kunt berichten ontvangen die op andere Alexa-speakers ingesproken zijn.

Verder is het zo dat de Polk Audio gebruikt kan worden als een slimme speaker waarmee je ook andere Alexa-apparaten in huis aanstuurt. Zo kun je bijvoorbeeld lampen in- en uitschakelen of de verwarming bedienen — mits ze natuurlijk Amazon Alexa ondersteunen. Daarnaast is er bluetooth aanwezig, waardoor je je eigen muziek kunt afspelen, ongeacht de muziekstreamingdienst die je gebruikt. Zodoende is het mogelijk je lokaal opgeslagen muziek ook af te spelen. Tot slot zijn er presets voor films en muziek, waarmee je de soundbar met een druk op de knop instelt voor specifieke content.

Advertentie

De Polk React ondersteunt Dolby Digital en DTS 5.1, maar geen Dolby Atmos. Dat is geen verrassing, aangezien de soundbar behoorlijk laag geprijsd is. De soundbar kan dienst doen als een centerspeaker, wanneer je zelf al surroundspeakers in huis hebt staan. Zo stelt Polk Audio voor om de SR2-surroundspeakers te gebruiken, evenals de React-subwoofer.

Prijs en beschikbaarheid

De Polk React heeft een prijskaartje van 299 euro. De luidsprekers kosten 179 euro voor een setje. En de subwoofer kost 199 euro. De speakers moeten medio februari ergens verkrijgbaar zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)