Canton introduceert DM 50, DM 9 en DM 900 soundbars

10 september 2013 3 Minuten 0 Reacties
Canton-DM-50

Luidsprekerfabrikant Canton heeft tijdens IFA 2013 drie nieuwe soundbars geïntroduceerd in voor het bedrijf zelf nieuwe prijsklassen. Alle modellen zijn voorzien van een MDF behuizing, afgewerkt met een satijn lak.

Canton DM 50

Dit is eigenlijk meer een soundbase, oftewel een soundbar waar eventueel de tv bovenop geplaatst kan worden. Eerder zagen we een dergelijk product van Panasonic en LG. Een 200 watt (4 x 50) digitale versterker stuurt in totaal 6 luidsprekers aan (2 zijden dometweeters, 2 middentoon weergevers en twee downfire woofers). Gekozen kan worden uit stereo- of surround weergave (Dolby Digital en DTS TruSurround) en er is een LipSync functie aanwezig die automatisch tijdsverschillen tussen geluid en beeld aanpast.

De DM 50 beschikt over twee digitale ingangen (1 x optisch en 1 x coaxiaal), een analoge cinch ingang voor bijvoorbeeld gameconsole of audiobron en een sub-out om eventueel een externe subwoofer aan te sluiten. Voorzien is ook in een Bluetooth apt-X ontvanger zodat muziek draadloos van een smartphone, tablet of laptop naar de DM 50 gestreamd kan worden. Er kan uit 3 EQ-soundpresets (vrij opgesteld, geplaatst onder een TV, of in een kast) gekozen worden. De bediening kan via de meegeleverde afstandsbediening, of elke willekeurige infrarood tv afstandsbediening. Alle aansluitingen vallen binnen de kast zodat kabels onzichtbaar zijn.

De DM 50 is leverbaar is zwarte, witte of zilverkleurige satijn lak. De soundbar krijgt een adviesprijs van 429 euro en is vanaf eind september te koop.

Advertentie

Canton DM 9

Deze soundbar is bedoeld om onder de tv tegen de wand te plaatsen en is daarom voorzien van een geïntegreerde ophang-ogen. Met een maximale diepte van 7 cm, een hoogte van 10 cm en breedte van 89 cm heeft deze soundbar volgens Canton voldoende volume om een serieuze subwoofer te integreren. Een 200 watt (4 x 50) digitale versterker stuurt in totaal 8 luidsprekers aan (2 zijden dometweeters, 2 middentoon weergevers en 4 subwoofers). Verder zijn alle eigenschappen van de DM50 ook van toepassing op de DM 9.

De DM 90 is leverbaar in zwarte of witte satijn lak. Ook dit model is eind september te koop maar dan voor een adviesprijs van 479 euro.

DM 900

Dit een compacte soundbar (6 x 6,5 x 89 cm) welke is voorzien van een geïntegreerd ophangsysteem. De soundbar biedt ruimte aan 2 dometweeters en 4 middentoon drivers die worden aangestuurd door een 200 watt (4 x 50) digitale versterker. Voor de laagweergave is gekozen voor een losse subwoofer met een eigen 200W digitale versterker en een 20 cm woofer in een downfire configuratie. De afmetingen van de subwoofer zijn 27 x 33 x 27 cm (BxHxD). De elektronica in de soundbar stuurt door middel van een draadloos 5.8 GHz radiografisch signaal de subwoofer aan. Op de DM 900 zijn dezelfde eigenschappen van toepassing als de DM 9 met als extra mogelijkheid om ook DTS Digital Surround weer te kunnen weergeven.

Het DM 900 systeem is leverbaar in zwarte of witte satijn lak. De soundbar is vanaf eind oktober te koop voor een prijs van 849 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)