Cambridge Audio lanceert Minx Air V2 draadloze speakers

28 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Cambridge-Minx-Air-V2

Cambridge Audio lanceert deze week zijn tweede generatie Minx Air-speakers. De nieuwe Air 100 V2 en Air 200 V2 bieden volgens de fabrikant een betere geluidskwaliteit dan hun voorgangers en komen bovendien met ondersteuning voor Spotify Connect en een vernieuwd design.

Een nieuw onderdeel van de Minx Air V2-modellen is de vierde generatie BMR-driver, welke we ook terugvinden in de vlaggenschip zuilluidsprekers van Cambridge Audio. Deze driver is speciaal ontwikkeld voor een rijkere, soepelere en bredere audioweergave middels één product De verstevigde behuizing moet vibratie en vervorming voorkomen, terwijl de Klasse-D versterker en de verborgen baspoort de audioweergave voor hun rekening nemen.

De originele Minx Air-speakers hadden een groot aantal connectiviteitsmogelijkheden, waaronder Apple AirPlay, apt-X Bluetooth en Internet Radio. De V2-modellen bieden nu echter ook ondersteuning voor Spotify Connect waardoor gebruikers met een Premium-abonnement hun muziek direct via de Spotify-app op hun smartphone of tablet kunnen weergeven.

Internet Radio is te gebruiker met een preset-knop of de gratis Air App voor Android en iOS. Hiermee kun je wereldwijd 20.000 radiostations bereiken en bovendien biedt de app controle over onder meer de equalizer. Mocht je overigens een mediaspeler middels een kabel willen koppelen kun je hiervoor de 3.5mm-poort of de RCA-input gebruiken.

De Air 100 V2 komt met twee 4-inch BMR-divers en heeft een vermogen van 100 Watt. De Air 200 V2 komt met twee 2,25-inch BMR-drivers, een 6.5-inch woofer en 200 Watt aan vermogen. In Nederland gaan beide speakers binnenkort over de toonbank voor prijzen van respectievelijk 399 euro en 499 euro.

Reacties (0)