Bowers & Wilkins introduceert 800-Serie Signature luidsprekers

28 juni 2023 4 Minuten 0 Reacties
High–B&W – 801 D4 Signature Midnight Blue Metallic – Lifestyle 11

Bowers & Wilkins introduceert twee modellen in de nieuwe 800-Serie Signature luidsprekers. De upgrades van deze twee modellen zijn gebaseerd op bedrijfseigen Signature-technologieën die niet in andere 800-Serie Diamond-luidsprekers zijn toegepast. 

De nieuwe 801 D4 Signature is de verfijning en verbetering van de 801 D4. Ook de 805 D4 Signature maakt deel uit van deze nieuwe serie. Deze compacte luidspreker is volgens de fabrikant de perfecte keuze voor in kleinere ruimtes.

De nieuwe Bowers & Wilkins 801 D4 Signature en 805 D4 Signature bouwen voort op een erfgoed dat teruggaat tot de veelgeprezen Silver Signature-luidspreker uit 1991, ontwikkeld als postuum eerbetoon aan John Bowers, de oprichter van het bedrijf. De nieuwe modellen versterken de  benchmarks van de 801 D4 en 805 D4-modellen waarop ze gebaseerd zijn. Aan de modellen zijn zorgvuldige upgrades van de componenten en luxueuze nieuwe afwerkingen toegevoegd.

Bowers & Wilkins 801 D4 Signature

Het grootste model in het nieuwe Signature-assortiment is de 801 D4 Signature, een vloerstaande driewegluidspreker die voortbouwt op de specificaties van de 801 D4 zoals die te vinden is in de Abbey Road Studios. De 801 D4 Signature is gebaseerd op de Diamond Dome tweeter en Continuum ConeFST driver voor het midden van Bowers & Wilkins met daaraan toegevoegd dubbele 250 mm (10″) Aerofoil Cone basdrivers met, ten opzichte van de 801 D4, geüpgradede en verbeterde magneten voor de motorsystemen. Hij is ook voorzien van een verbeterde aluminium bovenplaat onder de Turbine Head midrange-behuizing. Dit nieuwe ontwerp met zijn nieuwe, geoptimaliseerde skeletstructuur en zorgvuldig geplaatste beperkt ongewenste resonantie vanaf de bovenkant van de behuizing tot een minimum. Dit voegt meer transparantie en openheid in het middenbereik toe aan de prestaties van de 801 D4.

De poortuitgang op de 801 D4 Signature is op vergelijkbare wijze geüpgraded: hij is gemaakt van gegoten aluminium om hem stijver en stiller en minder gevoelig voor ongewenst poortgeluid te maken. In combinatie met de vernieuwde Aerofoil Cone-basdrivers zorgt dit voor een schonere en meer accuraat klinkende geluid laag met minder vervorming.

Evenals bij eerdere Signature-modellen is de crossover van de 801 D4 Signature geüpgraded met nieuwe en opgewaardeerde bypass-condensatoren voor elk element van de constructie. Dit verbetert de transparantie. Tot slot introduceert de 801 D4 Signature nieuw, met behulp van FEA geoptimaliseerde tweetergrillgaas, wat voortbouwt op de transparantie van bestaande luidsprekers van Bowers & Wilkins. Dit nieuwe gaas biedt een combinatie van stijfheid en transparantie waardoor het geluid van de Diamond Dome tweeter energieker de ruimte in komt, terwijl het membraan tegen ongewenste schade wordt beschermd.

Bowers & Wilkins 805 D4 Signature

De 805 D4 Signature stelt nieuwe normen voor capaciteit en prestaties in een kleiner, meer ruimtevriendelijk formaat dan zijn grotere broer. Evenals bij de grotere 801 D4 Signature het geval is, is de grille van de 805 D4 Signature geheel vernieuwd voor meer openheid en transparantie en is de crossover van nieuwe bypasscondensatoren voorzien. Daarnaast verbetert een volledig nieuw motorsysteem de prestaties van de 165-mm (6,5″) bas-/middentonendriver voor een strakkere weergave van het midden en verlengde bas. Tot slot is de aluminium bovenplaat mechanisch herzien om ongewenste geluiden en trillingen vanaf de constructie verder te beperken.

Afwerking en prijzen

Zowel de 801 D4 Signature als 805 D4 Signature zijn uitsluitend met twee exclusieve nieuwe afwerkingen verkrijgbaar. De Midnight Blue Metallic lak is dezelfde als die op de Nautilus-luidspreker, met in totaal elf verf- en laklagen die machinaal worden gepolijst. Zonder de uithardingstijd mee te rekenen kost alleen het aanbrengen van de verf al meer dan 18 uur. De Midnight Blue Metallic luidsprekers hebben bovendien nog een speciaal ontwikkelde blauwe Leather by Connolly-afwerking op de bovenplaat.

Als alternatief zijn beide modellen ook leverbaar met een speciale California Burl Gloss houtfineerafwerking, met een nerfpatroon en een luxe hoogglansafwerking, in combinatie met zwart Leather by Connolly. Het houtfineer is duurzaam geproduceerd technisch hout van de Italiaanse specialist ALPI. Met veertien laklagen en meerdere polijstbewerkingen bedraagt de totale afwerkingstijd voor één 801 D4 Signature in California Burl Gloss meer dan 24 uur.

De 801 D4 Signature kost 50.000 euro, terwijl de 805 D4 Signature 12.000 euro kost.

Reacties (0)