Bose lanceert compacte Smart Soundbar 300 met AirPlay 2

02 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
Bose Smart Soundbar 300 Living Room

Bose heeft de Smart Soundbar 300 aangekondigd, een meer betaalbare aanvulling op de al bestaande 500- en 700-modellen. De soundbar ondersteunt tot 5.1 surround sound en kan overweg met verschillende digitale assistenten, Spotify Connect en AirPlay 2. Hij is vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar voor zo'n 400 dollar, een prijs die waarschijnlijk direct naar euro's wordt vertaald.

Surround sound die weinig plek inneemt

Dat laat Pocket-lint weten. Het apparaat kan op zichzelf functioneren als centerspeaker, maar kan middels draadloze speakers en een subwoofer uitgebreid worden tot een 5.1 surround soundsysteem. Daarbij moet de Smart Soundbar 300 vooral als doorgeefluik voor stemmen dienen. Bose zou de soundbar op de markt brengen als concurrent voor de Sonos Beam, die inmiddels ruim twee jaar oud is. Aansluiten op een tv kan middels HDMI ARC of optische audioaansluiting. De soundbar kan ook in een multiroom-setup gebruikt worden in combinatie met andere Bose-speakers en getuned worden met de Bose-app. Voor communicatie met andere apparaten kan gebruik worden gemaakt van bluetooth of AirPlay 2.  Tenslotte is er ondersteuning voor Spotify Connect.

Wat niet ondersteund wordt zijn modernere audio-standaarden als Dolby Atmos, DTS:X en HDMI eARC. Daarmee lijkt de soundbar dus vooral gericht op de niet al te veeleisende gebruiker.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)