Wat is Spotify Connect en hoe werkt het?

25 november 2013 1 Minuut 4 Reacties
Spotify-retina

Spotify is één van de meest populaire diensten voor het streamen van muziek en wordt ook steeds vaker in home cinema apparatuur als receivers en home cinema systemen verwerkt. Een nieuwe feature van de dienst is Spotify Connect waarmee je eenvoudig muziek via je home cinema systeem kunt streamen.

Wat is Spotify Connect?

Het was al mogelijk om muziek van je smartphone of tablet via de Spotify-app via je home cinema systeem of audiosysteem weer te geven, middels Bluetooth of Apple’s AirPlay. Je smartphone of tablet doet hierbij dienst als server voor de muziek. Met Spotify Connect kun je net als voorheen muziek via met Spotify uitgeruste receivers, speakers en andere audiosystemen laten weergeven, maar de audio komt nu niet meer direct vanaf je smartphone of tablet.

Wanneer een audioproduct over Spotify Connect beschikt kun je via de app op je smartphone of tablet muziek laten weergeven, maar zonder actieve verbinding tussen smartphone/tablet en home cinema apparatuur. Het mobiele apparaat dient als afstandsbediening en de home cinema apparatuur haalt de muziek direct vanaf de servers van Spotify. Door het ontbreken van een actieve (Bluetooth) verbinding bespaar je batterijduur van je mobiele apparaat en geldt er ook geen afstandsbeperking. Daarnaast kun je ondertussen ook gewoon bellen met je smartphone, zonder dat de muziek onderbroken wordt.

Wat heb je nodig voor Spotify Connect?

Om van Spotify Connect gebruik te maken heb je vanzelfsprekend hardware nodig die deze feature ondersteunt. Onder meer Marantz, Teufel, Pioneer en B&O hebben al updates uitgerold die deze functie mogelijk maken. In de nabije toekomst volgen meer fabrikanten. Daarnaast heb je de nieuwste versie van de Spotify-app voor je smartphone of tablet nodig. Deze is inmiddels beschikbaar voor zowel de iPad en iPhone als Android tablets en smartphones. Ook is een premium abonnement op de muziekdienst vereist om muziek vanaf de servers naar je home cinema apparatuur te laten streamen.

Meer informatie

Meer informatie over en tips voor het aanschaffen en gebruiken van luidsprekers en receivers vind je in onze tips en advies-sectie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Sjoets

Sjoets
22 februari 2015 om 14:16

Beste,

Marantz NR1504 – Spotify connect, Airplay, LAN

Ik wil bedraad Spotify luisteren, en iOS (iPhone of iPAD) als afstandsbediening gebruiken.
Maar bij alles wat ik probeer, iedere keer bij gebruik van iOS overstemt Airplay (= dus streamen) altijd de bedrade connectie. Dus blijf ik een streaming methode houden (nadelen: verminderde geluidskwaliteit, instabiliteit wifi netwerk, leeglopen van batterijen iOS, niet gelijktijdig kunnen bellen).

Zoals in jullie document “Wat is Spotify Connect en hoe werkt het?” wordt gesteld moet het wel degelijk mogelijk zijn. Thans op internet geen duidelijke info kunnen vinden.
Graag jullie hulp.

Inloggen
marcel

marcel
12 augustus 2015 om 10:40

Bij afspelen hoort er een speakertje tevoorschijn te komen om receiver te kiezen.Ik krijg helemaal geen speaker in beeld.Wat moet doen

Inloggen
Erik

Erik
28 oktober 2015 om 19:28

Ik zie ook geen luidsprekertje! Heb KPN spotify wat nu?!0

Inloggen
Marie-Louise

Marie-Louise
13 februari 2019 om 15:06

Ik heb nu Spotify premium. Als ik in de keuken mijn Bose speaker aanzet, gaat dus direct de muziek van Spotify van mijn GSM, op de Bose speaker.
Maar ik wil naar de radio luisteren. Hoe kan ik dit wijzigen ???

Inloggen