Wat is Spotify Connect en hoe werkt het?

25 november 2013 1 Minuut 4 Reacties
Spotify-retina

Spotify is één van de meest populaire diensten voor het streamen van muziek en wordt ook steeds vaker in home cinema apparatuur als receivers en home cinema systemen verwerkt. Een nieuwe feature van de dienst is Spotify Connect waarmee je eenvoudig muziek via je home cinema systeem kunt streamen.

Wat is Spotify Connect?

Het was al mogelijk om muziek van je smartphone of tablet via de Spotify-app via je home cinema systeem of audiosysteem weer te geven, middels Bluetooth of Apple’s AirPlay. Je smartphone of tablet doet hierbij dienst als server voor de muziek. Met Spotify Connect kun je net als voorheen muziek via met Spotify uitgeruste receivers, speakers en andere audiosystemen laten weergeven, maar de audio komt nu niet meer direct vanaf je smartphone of tablet.

Wanneer een audioproduct over Spotify Connect beschikt kun je via de app op je smartphone of tablet muziek laten weergeven, maar zonder actieve verbinding tussen smartphone/tablet en home cinema apparatuur. Het mobiele apparaat dient als afstandsbediening en de home cinema apparatuur haalt de muziek direct vanaf de servers van Spotify. Door het ontbreken van een actieve (Bluetooth) verbinding bespaar je batterijduur van je mobiele apparaat en geldt er ook geen afstandsbeperking. Daarnaast kun je ondertussen ook gewoon bellen met je smartphone, zonder dat de muziek onderbroken wordt.

Wat heb je nodig voor Spotify Connect?

Om van Spotify Connect gebruik te maken heb je vanzelfsprekend hardware nodig die deze feature ondersteunt. Onder meer Marantz, Teufel, Pioneer en B&O hebben al updates uitgerold die deze functie mogelijk maken. In de nabije toekomst volgen meer fabrikanten. Daarnaast heb je de nieuwste versie van de Spotify-app voor je smartphone of tablet nodig. Deze is inmiddels beschikbaar voor zowel de iPad en iPhone als Android tablets en smartphones. Ook is een premium abonnement op de muziekdienst vereist om muziek vanaf de servers naar je home cinema apparatuur te laten streamen.

Advertentie

Meer informatie

Meer informatie over en tips voor het aanschaffen en gebruiken van luidsprekers en receivers vind je in onze tips en advies-sectie.

Reacties (4)