Bang & Olufsen lanceert draadloze gaming hoofdtelefoon Beoplay Portal

30 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
Bang & Olufsen Beoplay Portal

Bang & Olufsen kondigt de Beoplay Portal aan, de eerste draadloze gaming hoofdtelefoon van het bedrijf. De hoofdtelefoon is onder meer voorzien van low-latency surround-geluid, actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en een innovatieve gebruikersinterface. 

De Beoplay Portal is ontwikkeld als onderdeel van het ‘Designed for Xbox’ programma en maakt naadloos verbinding met Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles via het Xbox Wireless protocol. Hierdoor is een lage-latentie connectie mogelijk. De hoofdtelefoon is ook geschikt voor het verbinden met een computer of mobiele apparaten via Bluetooth 5.1, aptX Adaptive en USB-C.

De Beoplay Portal is voorzien van twee op maat ontworpen 40mm oorschelpen met neodymium magneten. Met Dolby Atmos voor hoofdtelefoons biedt de Beoplay Portal ook gevirtualiseerd omgevingsgeluid en creëert het lagen van diepte en textuur in het geluid van games, films en muziek. De hoofdtelefoon beschikt over een nieuwe generatie van Adaptive Active Noise Cancellation-technologie. Met behulp van een combinatie van feed-forward ANC en feed-back ANC, stelt Beoplay Portal gebruikers in staat om muziek te luisteren of games te spelen in een luide omgeving. Daarnaast stelt de toevoeging van Own Voice je in staat om je eigen stem te horen terwijl je van hun omgeving afgezonderd wordt.

De draadloze hoofdtelefoon is ontworpen door Jakob Wagner in samenwerking met Bang & Olufsen’s ontwerpteam. De Beoplay Portal is beschikbaar in drie kleuren: Black Anthracite, Grey Mist, and Navy. De oorschelpen zijn voorzien van aanraakgevoelige aluminiumschijven. De kaak-ondersteunende oorkussens zijn gemaakt van traagschuim omwikkeld met lamsleder. Er is een subtiel uitsteeksel aan de achterkant van elk kussen, dat overeenkomt met de vorm van het hoofd van de gebruiker, waardoor het comfort wordt verbeterd en geluidslekkage wordt geëlimineerd. De binnenste hoofdband is voorzien van extra padding die is ontworpen om de druk op de bovenkant van het hoofd te verlichten. Deze vulling is bedekt met bamboevezeltextiel, gekozen vanwege zijn duurzaamheid en ademend vermogen. Met een gewicht van 282 gram behoren Beoplay Portal-koptelefoons tot de lichtste in de draadloze categorie.

Advertentie

De Beoplay Portal beschikt ook over een nieuwe virtuele microfoonarm. Met behulp van Directional Beamforming-technologie helpt een reeks microfoons om je stem te isoleren en te versterken, terwijl achtergrondgeluiden worden geëlimineerd. De hoofdtelefoon beschikt over een nieuwe gebruikersinterface bestaande uit fijn afgestemde aanraakbedieningen ingebouwd in de zijkant van de oorschelpen. Met verschillende eenvoudige gebaren kun je het volume verhogen en verlagen, de ANC- en transparantiemodus aanpassen en de muziek en telefoongesprekken bedienen.

De Beoplay Portal is vanaf 29 april wereldwijd verkrijgbaar voor een prijs van 499 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)