Amazon wil dat elke fabrikant Alexa-speakers kan maken

03 december 2016 2 Minuten 1 Reacties
amazon-echo-alexa-speaker

Amazon laat weten samen met Intel blauwdrukken en referentie-ontwerpen te ontwikkelen zodat elke fabrikant een Alexa-speaker kan maken.

Amazon wil overal een Alexa

De Amazon Echo, de intelligente speaker met de virtuele assistente Alexa, is redelijk populair in de Verenigde Staten en andere markten waar het apparaat beschikbaar is. De speaker wil dienen als een soort centraal aanspreekpunt om allerlei intelligente apparatuur te bedienen. Het apparaat is nog niet in België of Nederland beschikbaar en ondersteunt ook nog geen Nederlands.

In het eerste kwartaal van 2017 zullen er plannen verschijnen waarmee andere fabrikanten ook Alexa kunnen integreren in hun speakers. Aan de hand van blauwdrukken en referentie-ontwerpen, die samen met Intel ontwikkeld worden, zullen fabrikanten aan de slag kunnen gaan om hun eigen intelligente speaker te ontwikkelen.

Het lijk op zich misschien een rare zet van Amazon maar dat is het niet. Het zakelijk model achter Alexa is niet het plan om winst te maken op de verkoop van hardware. Door de speaker te integreren in zo veel mogelijk huishoudens hoopt Amazon dat het apparaat meer en meer gebruikt wordt om snel en makkelijk goederen te bestellen in de online winkel.

Amazon maakte de Alexa API – het protocol waarmee ontwikkelaars de assistent kunnen integreren – in mei openbaar. Sindsdien werkt de digitale assistente op allerlei smartwatches, tablets en andere toestellen. Nu deze samenwerking met Intel van de grond komt zullen er nog meer toestellen verschijnen met soortgelijke functionaliteiten. Denon integreerde de assistente al in de Heos-producten.

Reacties (1)