3DTV Magazine nieuws update – 11

08 augustus 2010 3 Minuten 0 Reacties
gravatar

De introductie van de eerste 3D producten is al weer een half jaar geleden, dus kunnen we nu uitkijken naar een 2e golf producten. Een aantal merken gaat hun producten updaten en komt met nieuwe modellen. Daarnaast was er de afgelopen twee weken nieuws over 3D home cinema sets, 3D camera's en 3D gaming waarbij Sony een opmerkelijk nieuwtje bekend maakte.. Onze partner website, 3DTVMagazine.nl heeft al het 3D nieuws als eerste en geeft de meest uitgebreide uitleg over 3D TV, de 3D technieken, 3D soorten, 3D accessoires, en nog veel meer. Hieronder vind je het belangrijkste 3D TV nieuws van afgelopen week zodat je ook via ons op de hoogte blijft van het laatste 3D TV nieuws.

Denon komt met DHT-1311XP 3D home cinema systeem In de UK heeft Denon de komst van haar nieuwe DHT-1311XP 3D home cinema receiver systeem aangekondigd, welke 5.1 surround sound biedt en geoptimaliseerd is voor 3D. Naast vele audiovisuele hoogstandjes qua technieken heeft de DHT-1311XP vier HDMI 1.4 inputs en één HDMI 1.4 output. In het pakket vind je een 5.1 speaker systeem terug met twee tweeweg front speakers, een center speaker, twee full-range surround speakers en een 100 Watt 8 inch subwoofer.Lees verder..

Panasonic komt met DMP-BDT100 3D Blu-ray speler Panasonic gaat binnenkort komen met een goedkopere versie van haar DMP-BDT300 3D Blu-ray speler. Het merk heeft nog niet laten weten hoe laag ze zal gaan, maar duidelijk is dat Panasonic een goedkopere 3D Blu-ray speler, in de vorm van de DMP-BDT100, nodig heeft om te concurreren met merken als Sony en Samsung. Lees verder.

Toshiba lanceert Cell Regza LCD serie met X2 en XE2 modellen Toshiba komt dit jaar nog met drie nieuwe modellen uit haar vooruitstrevende Cell Regza LED LCD serie. De 55XE2, 46XE2 en de volledig uitgeruste 55X2 moeten dit najaar in de schappen te vinden zijn in Japan. Alle modellen kunnen zowel 2D als 3D beelden weergeven en beschikken over 2D naar 3D conversie van alles dat op TV weergegeven wordt. Lees verder..

Panasonic introduceert eerste 3D camcorder ter wereld Panasonic werkt al jaren samen met filmstudio’s in Hollywood aan onderzoeksprojecten. Eén van de resultaten hiervan is de ontwikkeling van een professionele 3D systeemcamera waarmee 3D beelden van hoge Full HD kwaliteit gemaakt kunnen worden die in de huiskamer op 3D compatibel TV’s kunnen worden afgespeeld. De ontwikkeling van de eerste 3D camcorder voor consumenten, de HDC-SDT750, was de volgende stap. Hiermee kunnen 3D beelden in de huiskamer worden opgenomen door eenvoudigweg een 3D conversielens te bevestigen. Lees verder..

Onkyo onthult HT-S9300THX 3D home cinema set Onkyo heeft deze week haar nieuwste 3D home cinema systeem, de HT-S9300THX, onthult. Volgens Onkyo is dit het eerste 3D home cinema systeem ter wereld dat THX gecertificeerd is. De HT-S9300THX is een 7.1 surround systeem, aangevuld met vier HDMI 1.4 aansluitingen voor 3D ondersteuning. Andere features zijn upscaling naar 1080p, Dolby ProLogic IIz ondersteuning en meerdere audio functies van THX, Onkyo en Audyssey. Lees verder..

Panasonic lanceert RT2B 3D TVs met ingebouwde Blu-ray en HDD Panasonic Japan heeft op een persconferentie een nieuwe serie 3D TV’s gelanceerd; de RT2B serie. Met deze serie wil Panasonic 3D naar een groter publiek brengen, en dan niet alleen door kleinere 3D TV’s aan te bieden. De RT2B 3D plasma TV serie kan TV uitzendingen opnemen op een harddisk of Blu-ray schijfje, en is de eerste alles-in-een serie die ook Blu-ray 3D films af kan spelen. Lees verder..

Sony beperkt stereoscopische PS3 games tot 720p 3D Slecht nieuws voor de PlayStation 3 gamers onder ons; Sony zal haar stereoscopische 3D games niet in volle glorie aan jullie presenteren. Via een Amerikaanse website is bekend geworden dat de richtlijnen van Sony 1080p 3D niet mogelijk maken. In april werd al bekend dat Sony 1080p materiaal (in de vorm van 3D games) in een 720p resolutie afspeelt, wat meer processing ruimte geeft voor een vloeiende 60fps framerate en mogelijke oogpijn voorkomt. Lees verder..

Voor meer 3D TV nieuws, kijk snel op 3DTVMagazine.nl

Reacties (0)