Denon Home: nieuwe draadloze multiroom luidsprekers met HEOS

11 december 2019 4 Minuten 35 Reacties
Denon Home

De Denon Home line-up met HEOS ingebouwd bestaat in eerste instantie uit drie modellen; de Home 150, Home 250 en Home 350.

Het lijkt erop dat het HEOS-merk voor hardware naar de achtergrond geschoven wordt, want Denon introduceert deze week de nieuwe line-up Denon Home luidsprekers. Deze draadloze multiroom luidsprekers beschikken wel over het HEOS-platform maar worden dus onder de vlag van Denon uitgebracht.

Denon Home: draadloze multiroom luidsprekers

De Denon Home line-up bestaat in eerste instantie uit drie modellen; de Home 150, Home 250 en Home 350. Zoals de namen al doen vermoeden is de luidspreker met het laagste nummer ook het kleinste model. Alledrie de luidsprekers komen echter met het HEOS-platform ingebouwd waardoor ze naadloos samenwerken en samenspelen met andere, eerder gelanceerde HEOS-speakers. De nieuwe line-up staat volgens Denon in het teken van een modern en strak design, met industriële eigenschappen. Door het water- en vuilafstotende speakerdoek kunnen de speakers ook in de keuken of badkamer gebruikt worden. Daar wordt de kenmerkende audiokwaliteit van de Japanse fabrikant aan toegevoegd, en het grote gebruiksgemak moet het geheel afmaken.

De Denon Home 150 is het kleinste model uit de line-up, voorzien van een tweeweg luidsprekersysteem met een 3,5-inch woofer en een 1-inch tweeter. De Denon Home 250 is iets groter en komt ook met meer vermogen, schuin gepositioneerde tweeters en twee 4-inch woofers die worden aangedreven door vier eindversterkers in een stereoconfiguratie met een 5,25-inch passieve basradiator. Het grootste model is de Denon Home 350, die volgens Denon een grote ruimte eenvoudig met goed geluid moet kunnen vullen. Deze speaker is voorzien van zes eindversterkers, twee 6,5-inch woofers, twee 2-inch midrange drivers en twee tweeters. Alle nieuwe speakers zijn voorzien usb-poort en een 3,5mm aux-ingang waar middels muziek afgespeeld kan worden.

Advertentie

Denon Home 150

 • 1x 1-inch tweeter, 1x 3,5-inch woofer
 • 2 klasse-D eindversterkers
 • 3 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 120 x 187 x 120 mm (WxHxD)

Lees ook onze Denon Home 150 review.

Denon Home 250

 • Stereoconfiguratie met gekantelde tweeters
 • 2x 0,75-inch tweeters, 2x 4-inch woofers, 5,25-inch passieve basradiator
 • 4 klasse-D eindversterkers
 • 3 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 295 x 216 x 120 mm (WxHxD)

Lees ook onze Denon Home 250 review.

Denon Home 350

 • 2x 0,75-inch tweeters, 2x 2-inch mid-range drivers,
 • 2x 6,5-inch Woofers
 • 6 klasse-D eindversterkers
 • 6 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 380 x 225 x 180 mm (WxHxD)

Lees ook onze Denon Home 350 review.

De fysieke bediening van de speakers kan via touch-knoppen bovenop. Hiermee kan het volume bediend worden en kun je muziek pauzeren of starten. Snelkeuzetoetsen bieden met één druk op de knop toegang tot favoriete muziekbronnen.

HEOS built-in

Dankzij de integratie van HEOS is het afspelen van je favoriete muziek bijzonder eenvoudig. Middels het platform en de bijbehorende HEOS-app heb je toegang tot alle populaire streamingdiensten, waaronder Spotify, Apple Music, Tidal, TuneIn, Deezer en Napster. Ook zijn WiFi, AirPlay 2 en bluetooth aanwezig om muziek lokaal te streamen. Alle Denon Home luidsprekers bieden ondersteuning voor hoge-resolutie audio, waaronder ALAC-, FLAC- en WAV-bestanden tot 24-bit/192 kHz, en DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. Gebruikers die reeds apparaten met Heos Built-in hebben, zoals compatibele Denon of Marantz av-receivers, soundbars of minisystemen, kunnen de Denon Home-speakers toevoegen aan hun huidige systeem. Twee in stereo gekoppelde Denon Home-speakers kunnen bijvoorbeeld draadloos worden verbonden met een Denon DSW-1H-subwoofer om een 2.1-systeem met indrukwekkende bas te creëren. Liefhebbers van een thuisbioscoop kunnen zelfs een paar Home-speakers als achterste surroundkanalen verbinden met de Denon DHT-S716H soundbar en DSW-1H-subwoofer om een volwaardig 5.1-geluidssysteem te creëren.

Spraakbediening in de toekomst

De Denon Home luidsprekers zijn ook slimme luidsprekers, want ze zijn voorzien van spraakbediening. Althans, de luidsprekers komen met een ingebouwde microfoon waarmee toegang gegeven wordt tot spraakassistenten maar Denon zal dit pas doen met een toekomstige firmware-update. Wanneer die update precies uitgerold wordt en welke spraakassistenten ondersteund zullen worden is nog niet bekend.

Prijs en beschikbaarheid

Alle Denon Home-modellen zijn leverbaar in witte of zwarte afwerking en moeten vanaf januari 2020 te koop zijn in Nederland en België. hieronder vind je de adviesprijzen;

Denon Home 150: 249 euro
Denon Home 250: 499 euro
Denon Home 350: 699 euro

Reacties (35)