Sony Xperia XZ2 Premium nu beschikbaar voor pre-order

11 juli 2018 3 Minuten 0 Reacties
sony-xperia-xz2-premium

Sony heeft laten weten dat de Sony Xperia XZ2 Premium, een nieuwe variant van de Sony Xperia XZ2, vanaf nu vooruit te bestellen is. Dit toestel beschikt over een geavanceerde camera, eentje met een sterke lichtgevoeligheid voor video's en een ultragevoelige ISO voor het maken van foto's.

Camera is belangrijk voor Sony Xperia XZ2 Premium

Dat de camera belangrijk is voor de Sony Xperia XZ2 Premium lijkt een understatement te zijn. De camera op het toestel biedt namelijk niet alleen de sterkste ISO 12.800 licht-gevoeligheid voor video-opnames in een smartphone, maar ook een ultra-gevoelige 51.200 voor foto’s. Dat betekent dat je beelden zou moeten kunnen maken in een lichtarme omgeving zoals dat voorheen alleen mogelijk was voor camera’s met verwisselbare lenzen en een verlichte view-finder. Het apparaat kan nu al vooruit worden besteld door consumenten.

De Sony Xperia XZ2 Premium is de eerste smartphone van Sony die beschikt over de nieuwe Motion Eye Dual-camera, bestaande uit een zwart-witsensor voor scherper contrast en een kleursensor die zorgt voor nauwkeurige kleuren. Details van beide sensoren worden meteen verwerkt door de AUBE fusion image signal-processor. Bovendien kun je met de XZ2 Premium filmen als een pro dankzij 4k hdr-filmen en vervolgens de beelden bekijken op het 4k hdr-scherm. Voor meer informatie over hdr op smartphones kun je hier klikken.

Verder kun je door bokeh te selecteren het object dat je wilt fotograferen uit de onscherpe achtergrond laten springen en met monochroom foto’s met een kleurovergang van zwart naar wit. Daarnaast beelden in 960 frames per seconde opnemen in hd of full hd. De frontcamera beschikt over een resolutie van dertien megapixel, evenals een low-lightsensor  van 1/3.06” en display flash voor de selfies bij elke lichtomstandigheid. Zo is het dus mogelijk foto’s te maken met weinig licht — en dan maakt het niet uit welke camera je gebruikt.

De Sony Xperia XZ2 Premium heeft een scherm van 5,8-inch en een beeldresolutie van 4k. Ook is er dus ondersteuning voor hdr. Bovendien kan het toestel video’s op YouTube upgraden naar een hdr-ervaring, dankzij de Sony Bravia tv-technologie, genaamd X-Reality for mobile. Verder zit dezelfde trilmotor als in de Sony Xperia XZ2 in dit toestel kun je rekenen op een goede geluidweergave dankzij de ondersteuning voor hi-res-audio. De Xperia XZ2 Premium is IP65/IP68 gecertificeerd, waardoor het bestand is tegen spetters en nattigheid.

Onder de motorkap zit 6 GB aan werkgeheugen. De XZ2 Premium is gemaakt om continu te gebruiken dankzij zijn hoge capaciteit 3540 mAh batterij en Xperia’s handige batterij-eigenschappen als Smart Stamina en Stamina mode. Battery Care en Qnovo Adaptive Charging-technologie zorgen ervoor dat de batterij langer meegaat. Zet je Qi charging aan, dan laad je moeiteloos en draadloos op met het charging dock (WCH20) en andere geschikte Qi chargers. Ook is er nog de Qualcomm Snapdragon 845-processor aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

Sony Xperia XZ2 Premium is per vandaag als pre-order te bestellen en tot en met 5 augustus krijg je daar de Sony WH-1000XM-koptelefoon (ter waarde van 380 euro) bij cadeau. De Xperia XZ2 Premium is in Nederland exclusief verkrijgbaar via T-Mobile en haar partners. De Xperia XZ2 Premium is verkrijgbaar in twee kleuren Chrome Black en Chrome Silver als dual sim, met een verkoopadviesprijs van 899 euro. Het apparaat is vanaf 5 augustus officieel verkrijgbaar in Nederland.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)