YouTube biedt 360 graden-video’s aan op mobiel en desktop

16 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
youtube

YouTube heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is video's in 360 graden te bekijken, mits de video dat ondersteunt natuurlijk. Die video's zijn niet alleen op je desktop te bekijken, maar ook op je mobiele apparaten.

360 graden-video’s op YouTube bekijken

Wat krijg je wanneer je Google Maps met YouTube combineert? De onderstaande video, waarin je de camera kunt slepen naar een plek die jij interessant vindt. YouTube heeft namelijk bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is om video’s in 360 graden te bekijken, mits de video zelf dat ondersteunt, natuurlijk. Het is momenteel alleen mogelijk voor de mensen die gebruikmaken van de Google Chrome-browser op een desktop of voor de mensen met een Android-apparaat en de YouTube-app. iOS-ondersteuning volgt later.

Mocht je dit bericht lezen vanaf je computer, dan kun je met de muis de video in alle kanten op bewegen. Je beweegt je muis naar het beeld van de video, klikt en houdt die muisknop ingedrukt en kunt vervolgens het beeld heen en weer slepen. Mocht je dit bericht lezen op je mobiele Android-apparaat, dan raden we je aan de bovenstaande video in de YouTube-applicatie te openen. Je hoeft dan niet met je vinger op het scherm te vegen, maar kun je apparaat in de lucht houden en zelf een rondje draaien. Dan beweegt het beeld van de video mee.

Advertentie

Dit is toch een klein beetje virtual reality, maar dan heel laagdrempelig. Je hebt er, mits je al een Android-apparaat met de YouTube-app hebt, geen nieuwe hard- of software voor nodig: je bent alleen afhankelijk van wat content creators kunnen aanbieden. YouTube heeft een handjevol video’s klaargestoomd voor de feature, in samenwerking met bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in 360 graden-video’s. Bovendien is het ook mogelijk zelf een 360 graden-video te uploaden: daar heeft Google een speciaal script voor klaarliggen.

YouTube

Reacties (0)