Algemeen

Xbox one s compatibiliteit uhd speler met soundbar yamaha ysp 5600?

Goedendag,

Set up : LG E6- Yamaha ysp 5600 – Xbox one -s

De Xbox is aangesloten op de hdmi 3 van de soundbar . De soundbar op de hdmi 2 van de LG oled. Deep coulour is geactiveerd. Nu, als ik kijk in de instellingen van de xbox op beeld instellingen specifiek 4k  zie ik dat er 4k ondersteund wordt maar wel geen hdr 10 bit dus enkel 1 groen plaatje bovenaan rest kleurt diep oranje met de nodige uitroeptekens. Sluit ik de xbox one rechtstreeks op de tv aan geen enkel probleem alles wordt netjes ondersteund. Nu dacht ik dat de Yamaha toch vier 2.2 hdmi poorten aanwezig zijn. Blijkbaar is  er toch ergens een ondersteuning gemis ,  spijtige zaak want geluid uit de soundbar is zoveel beter. Is dit ergens op te lossen of toch maar de Xbox rechtstreeks aan de  LG hangen.

Graag uw mening of advies. Bedankt.

mvg,

serge

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (5)

Martijn Chel
07 december 2016 om 21:27

Alleen HDMI 1 en de output ondersteunen de nieuwste specs. Je moet het dus met die poorten doen wil je er het maximale uithalen.

0

Sir oled
08 december 2016 om 14:19

Martijn,

Dank u wel en wordt vervolgd op een van de volgende vragen.

0

Martijn Chel
09 december 2016 om 15:46

Het is handiger als we de opvolging onder dezelfde vraag doen vanaf nu.

0

Anoniem
15 december 2016 om 15:43

Volgens mij ondersteunt de Yamaha ysp-5600 geen HDR, dus gaat helaas niet verder werken. Om wel HDR te krijgen dien je dus de Xbox One S op de LG aan te sluiten en voor de audio gedeelte de optische aansluiting te gebruiken. Helaas mis je dan wel weer Dolby Atmos ondersteuning.

0

Sir oled
15 december 2016 om 17:40

Bedankt voor je antwoord.  Dat is inderdaad correct en dat heb ik inmiddels gedaan  en het resultaat qua audio gedeelte is bevredigend. Nu zit ik nog met wat randapparatuur aangesloten op de soundbar ( shield tv, hd dune en ps4) .  Misschien zou een av receiver een oplossing bieden om het atmos geluid terug te halen. Alleen weet ik niet als dat zou werken . Soundbar op een av receiver met de randapparatuur aangesloten op de av .Suggesties iemand ?

0