Zo maak je de tuin van je smart home een stuk slimmer

30 mei 2016 5 Minuten 0 Reacties
tuin

Bij een smart home hoort uiteraard ook een slimme tuin, alleen welke apparaten maken de tuin nou echt slimmer. Smarthome Magazine heeft een aantal producten op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jij je nooit meer druk hoeft te maken om je tuin. Je kunt alles gewoon volgen en bedienen via jouw smartphone of tablet.

Gardena Smart System

Gardena is één van de merken die zich in de afgelopen jaren heeft gestort op de markt voor slimme systemen voor de tuin. Liefhebbers kunnen met het intelligente systeem eenvoudig hun tuin verzorgen en in de gaten houden. Het systeem zorgt voor automatische connectie tussen bewatering en gazonverzorging. Ook ideaal dus als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Om de ideale samenwerking te bereiken, heeft Gardena drie handige apparaten:

Gardena Smart System Water Control

De Gardena Smart Water Control zorgt ervoor dat de tuin op de juiste manier besproeid wordt. Het apparaat bestuurt de besproeiing van de tuin. Daarbij heb je via de bijbehorende app een aantal handige extra functies. Zo kun je de tijden van het sproeien aanpassen of ervoor zorgen dat de tijden beter aansluiten op de tijd dat het gras gemaaid wordt. Tevens kun je met de app alles in de gaten houden. De applicatie werkt op zowel iOS als op Android.

Gardena Smart System Sensor

Ook de Gardena Smart Sensor is een ideale aanwinst voor de tuin. Zodra je het apparaat in de grond hebt geplaatst, kun je via de applicatie de temperatuur, de bodemvochtigheid en de lichtintensiteit volgen. De sensor werkt overigens vlekkeloos samen met het hierboven genoemde besproeiingssysteem. Zo kun je je tuin dus nog beter regelen en ervoor zorgen dat je tuin alleen de hoeveelheid water krijgt die echt nodig is.

Gardena Smart System Sileno + Robotmaaier

Het duurste stuk uit de complete Gardena Smart System set is toch wel de Sileno set, maar het is ook gelijk het handigste apparaat om in huis te hebben. De maaier zorgt ervoor dat het gazon netjes wordt gemaaid zonder strepen achter te laten. Dat wordt geregeld door het SensorCut systeem waarover de maaier beschikt. Met de app kun je instellen wanneer de maaier zijn werk moet gaan doen. Ook maakt hij via zijn meegeleverde gateway verbinding met de twee eerdergenoemde slimme apparaten.

De complete smart system set is voor een bedrag van 2000,- euro te koop. Je kunt er ook voor kiezen om de apparaten per stuk te kopen. Zo is de smart Sileno robotmaaier-set inclusief gateway te koop voor een adviesprijs vanaf 1699 euro, kost de smart sensor 150 euro en bedraagt de adviesprijs van het smart water control-systeem 200 euro. De apparaten zijn bij speciale verkooppunten te koop. De verkooppunten zijn over heel Nederland te vinden.

Edyn Garden Sensor

Mocht je het systeem van Gardena toch wat te duur vinden, dan kun je overwegen om in zee te gaan met Edyn. Het systeem zorgt ervoor dat jij je niet langer druk hoeft te maken om de planten in jouw tuin. De Garden Sensor van Edyn meet de temperatuur, de lichtintensiteit, de vochtigheidsgraad van de grond en de luchtvochtigheid. Via de bijbehorende applicatie kun je dat vervolgens in de gaten houden en meer achtergrondinformatie krijgen over de planten die jij in de tuin hebt staan.

Naast de Edyn Garden Sensor, heeft het bedrijf ook een eigen besproeiingssysteem genaamd Edyn Watering Valve. Daarmee kunnen de planten op aanraden van de Edyn Garden Sensor dus direct worden bewaterd wanneer dat nodig is. Het enige nadeel van Edyn is dat het momenteel alleen in de Verenigde Staten bezorgt.

Bosch Indego

Mocht je groot liefhebber zijn van het merk Bosch, dan is de robotmaaier Indego 1000 Connect ook een ideaal apparaat om je gazon mee bij te houden. Het apparaat is makkelijk te bedienen, gezien hij samenwerkt met een app van Bosch. Zelfs als je in de bus zit of op vakantie bent, kun je ervoor zorgen dat je gazon gemaaid wordt. Ook kun je via de applicatie de maaitijden aanpassen en de voortgang van de maaibeurt volgen. De maaier kost zo’n 1600 euro.

PLAYBULB Garden

Bij een goed onderhouden tuin doet sfeervolle verlichting het ook altijd goed. In dat geval zijn de PLAYBULB garden solar lampen een ideale aanwinst. De lampen hoeven niet opgeladen te worden. De hele dag vangen ze zonne-energie op en die wordt vervolgens in een accu opgeslagen. Zodra de zon ondergaat, schakelen de lampen zich automatisch in. Via de bijbehorende applicatie kun je niet alleen een kleur kiezen, maar ook effecten. Daarnaast kun je scenes maken en de lichten laten bewegen op muziek. De prijs van de lampen bedraagt 35 euro per stuk. Ze zijn onder andere te bestellen op het digitale thuis van MIIPOW.

GreenIQ Smart Garden Hub

Last but not least is ook GreenIQ de overweging waard. GreenIQ is een slim irrigatie-apparaat dat ervoor zorgt dat jij je tuin nooit meer water geeft dan echt nodig is. De GreenIQ Smart Garden Hub kan contact zoeken met een weerstation en vanaf dat moment in de gaten houden hoeveel water er nodig is voor de tuin. Met het apparaat en de app kun je uiteindelijk je irrigatiesysteem automatiseren en ervoor zorgen dat je minder water verspilt. De hub kost 200 dollar en is te bestellen op de website van GreenIQ.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.

Reacties (0)