YouTube nu beschikbaar op Amazon Echo Show, dankzij nieuwe browser

15 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
amazon-echo-show-10-inch

Amazon heeft een eigen browser toegevoegd aan de Amazon Echo Show, waardoor je onder meer toegang krijgt tot de site van YouTube. Gebruikers van dit slimme apparaat hebben dat al ruim een jaar niet meer kunnen doen, door aanhoudend conflict met Google.

YouTube bekijken op Amazon Echo Show

Gebruikers van de Amazon Echo Show hebben nu toegang tot een browser, ontwikkeld door Amazon, waardoor het bijvoorbeeld wederom mogelijk is YouTube-video’s te bekijken op de slimme speaker met scherm. Dat kon al nu ruim een jaar niet meer, nadat Google en Amazon in een conflict terechtkwamen. Google wil dat de producten van Amazon Google-diensten gaan gebruiken en wil dit bewerkstelligen door bepaalde diensten nu dus te blokkeren op enkele apparaten. Maar nu heeft de online winkelketen dus een andere oplossing.

Wil je dus YouTube gebruiken op de Amazon Echo Show, dan kun je dat doen door de Firefox- of Silk-browser op het apparaat te gebruiken. Let wel op, want het betreft hier de mobiele variant van de website, die niet middels stembediening te gebruiken is. Dat is natuurlijk jammer, maar het voordeel is hier dat Google YouTube nu niet zomaar kan blokkeren. Eerder bracht Amazon dezelfde optie al naar de Fire TV-apparaten die eveneens geen YouTube-app hebben. Google hoopt natuurlijk dat de problemen snel kunnen worden opgelost.

Reacties (0)