Xiaomi Yeelight introduceert slimme vloer- en bureaulamp

17 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-yeelight-vloer-bureaulamp

Xiaomi Yeelight presenteert twee nieuwe lampen: een lamp die bedoeld is voor een bureau en eentje die je op de grond plaatst. De lampen bieden allebei ondersteuning aan voor verschillende smarthomeplatformen en stemassistenten.

Slimme lampen van Xiaomi Yeelight

Yeelight, onderdeel van Xiaomi, heeft twee slimme lampen gepresenteerd: een bureau- en vloerlamp. De vloerlamp, genaamd Star, is nu al in China te koop en biedt ondersteuning aan voor Apple Homekit, de Mi Home-applicatie van Xiaomi en uiteraard de Yeelight-app. Daarnaast heb je de keuze uit Amazon Alexa en de Google Assistent wat stemassistenten betreft. In de lampen zitten ledlampen die wittinten tussen de 2700k en 6500k aankunnen. Daarnaast kun je ook kiezen voor rgb-kleuren; opties zat.

Op de lamp zit verder een schuifknop waarmee je de helderheid kunt instellen. De maximale hoogte van de lamp is 1,63 meter, terwijl die leunt op een voet met een diameter van 25 centimeter. De lamp kost omgerekend zo’n 89 euro. Als we op de afbeeldingen af moeten gaan in de webshop, lijkt dit een goedkoper alternatief te zijn van de slimme lamp die Dyson vorig jaar uitbracht. De Dyson Lightcycle is in twee formaten verkrijgbaar: een vloerlamp (waar we de vergelijking mee maken) en een bureaulamp, waar je hier alles over leest.

Ook de bureaulamp van Xiaomi Yeelight is helaas weinig bekend op moment van schrijven. Als we de geruchten mogen geloven, dan brengt Yeelight twee versies op de markt: een normale versie en een versie met een ingebouwde oplader die ondersteuning aanbiedt voor de Qi-standaard. Het is niet bekend of de producten naar Nederland komen; bestellen vanuit China is altijd mogelijk.

Reacties (0)