Volareo ‘blockchain-speaker’: klappen met je handen voor fooi

30 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
Volareo

De Volareo is een nieuw product van Nederlandse bodem. Deze slimme speaker maakt het ook voor kleinere artiesten mogelijk om een aardig loon te verdienen door hun muziek te laten streamen. Hoe dan? Door de luisteraar te laten applaudisseren.

Het probleem dat de Volareo deed ontstaan is dat diensten als Spotify kleine artiesten nauwelijks inkomen bieden aangezien je voor een minimumloon al snel meer dan 1,5 miljoen streams per maand nodig hebt. Het idee achter de nieuwe speaker is dat gebruikers (dus luisteraars) de kleinere artiesten kunnen steunen door ze fooi te geven. Deze fooi kun je geven door na of tijdens het luisteren op een knop te drukken of te applaudisseren.

De speaker is aan te sturen via applicatie op je smartphone of spraakbediening. De artiesten krijgen, naast de fooi, per beluisterde stream betaald. De betaling is ook uniek want die vindt plaats via de blockchain. Hiervoor wordt de digitale cryptovaluta Musicoin gebruikt. De munt heeft momenteel een waarde van zo’n 10 dollarcent. Er zouden zich volgens de ontwikkelaars van de Volareo inmiddels meer dan 2.500 artiesten aangesloten hebben bij dit blockchain-initiatief.

Momenteel is de speaker nog niet te koop maar je kunt je al registreren via de website van het bedrijf.

Reacties (0)