Nederlandse slimme speaker Volareo gelanceerd

15 augustus 2018 2 Minuten 0 Reacties
Volareo

Vanaf vandaag is het mogelijk de slimme speaker Volareo te bestellen via Indiegogo, waarmee je muzikanten kunt voorzien van extra inkomen. De betalingen van muzikanten verloopt via blockchain en daarmee dus door middel van verschillende cryptomunten (cryptocurrency).

Slimme speaker Volareo gelanceerd

Het is nu mogelijk Volareo te bestellen via crowdfundingplatform Indiegogo. Dit is een slimme speaker van Nederlandse bodem en een open platform voor blockchain-gerelateerde streaming-, ticket- en merchandisebedrijven. Dat zorgt voor verbinding en keuzevrijheid voor gebruikers. Ook maakt deze speaker gemakkelijkere en transparantere donaties voor artiesten mogelijk, door middel van cryptocurrency en stemtechnologie. Je kunt muzikanten een fooi geven met deze digitale munt, bijvoorbeeld door te applaudisseren.

Maar je kunt daarvoor ook simpelweg op een knop drukken. De betaling gaat dus door middel van verschillende cryptomunten, zoals bijvoorbeeld Musicoin. Inmiddels hebben zich al zo’n 3.500 artiesten aangesloten bij dit platform. Dit moet niet alleen voor meer transparantie, maar ook voor meer inkomsten gaan zorgen voor artiesten. Volareo beoogt dan ook met zijn innovatie minder bekende artiesten te helpen, die nu nog niet of amper profiteren van streamingdiensten. Zo is er dus meer ruimte voor iedereen.

Wanneer je een betaling wil verrichten dan moet je naast het klappen ook een wachtwoord opnoemen (passphrase genoemd), zodat de slimme speaker zeker weet dat jij bent wie je zegt dat je bent. Daarnaast is de speaker ook als smarthomehub te gebruiken. Jasper van der Meer, head of creative bij Volareo, zegt daarover: “Door de ingebouwde wifi and bi-directional bluetooth 4.0 kun je je Volareo Smart Speaker tussen ‘de rest’ van je apparatuur aansluiten en bedienen. De open protocollen maken dit mogelijk.”

Maar daar blijft het niet bij. “Door de open opzet van Volareo zullen ontwikkelaars mooie connecties realiseren tussen bestaande Internet of Things-hardware. Zo kan het zomaar zijn dat er iemand een DVApp (decentralized voice app) schrijft die bijvoorbeeld communiceert met je Tesla. Stel je iets voor als ‘Hello, Vo. What is the battery level of my Tesla?’. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos, maar rusten voor het grote deel op wat developers zullen realiseren.” Er wordt onder meer samengewerkt met Choon, Emanate, Soundeon en Jazz de Ville.

Prijs en beschikbaarheid

Volareo is nu via Indiegogo te bestellen en kost zo’n 85 euro (99 dollar); de speaker wordt aan het einde van het jaar geleverd.

Reacties (0)