Amazon lanceert nieuwe Alexa-speakers: Echo, Echo Dot en Echo Studio

26 september 2019 3 Minuten 0 Reacties
Amazon Alexa speakers 2019

Amazon lanceert vijf nieuwe Echo-speakers. De Amerikaanse gigant heeft flink uitgepakt en wil een slimme speaker voor elke ruimte, elke consument en elke situatie hebben. 

Amazon heeft gisteren tijdens een evenement in de Verenigde Staten een hoop nieuwe hardware aangekondigd. En hoewel we in Nederland en België nog maar weinig van het Amerikaanse bedrijf in de winkels terugzien geven we je wel een overzicht van al het moois dat gelanceerd is. In dit artikel zetten we de nieuwe Echo-speakers, voorzien van Amazons Alexa spraakassistent, voor je op een rij.

Nieuwe Echo speakers van Amazon

Hoewel de titel doet vermoeden dat er ‘maar’ drie nieuwe Echo-speakers door Amazon gelanceerd zijn, komt het totaal toch uit op vijf. De Amerikaanse gigant heeft flink uitgepakt en wil een slimme speaker voor elke ruimte, elke consument en elke situatie hebben.

Amazon Echo Dot 2019

Het nieuwe aanbod begint met de Echo Dot, de kleine speaker van Amazon. Deze speaker, met het formaat van een hockeypuk, is vernieuwd. De belangrijkste vernieuwing is het display dat voortaan de tijd weergeeft. Hierdoor hoef je Alexa niet continu meer te vragen hoe laat het is. Ook nieuw is dat je voortaan op de bovenzijde van de speaker kunt tikken om je wekker te snoozen. Verder is er weinig veranderd; het is nog steeds een compacte, draagbare speaker met Alexa-integratie. De prijs bedraagt 60 dollar.

Advertentie

Amazon Echo Flex

Een aparte, nieuwe speaker in de line-up is de Amazon Echo Flex. Deze speaker is namelijk alleen geschikt om direct op een stopcontact aangesloten te worden, zonder kabel. Amazon ziet het gebruik vooral voor zich in kleine ruimten waar je spraakbediening wilt gebruiken, zoals de garage. De Flex beschikt over Alexa-integratie en een kleine speaker, maar Amazon geeft aan dat die speaker eigenlijk niet bedoeld is voor het weergeven van muziek. Daarbij is de Flex voorzien van een usb-poort waarmee je bijvoorbeeld een smartphone kunt opladen, een bewegingssensor en een slim nachtlampje. Dit alles gaat in de VS 25 dollar kosten.

Amazon Echo 2019

De Echo 2019 is eigenlijk gewoon de Echo Plus uit 2018, maar dan met wat andere kleurenopties. De speaker is voorzien van een 3-inch woofer en brengt wat meer volume dan zijn voorganger, maar nog steeds is de speaker uitgerust met een stoffen afwerking. De Echo 2019 krijgt in de VS een prijs van 100 dollar mee.

Amazon Echo Studio

Het topmodel op het gebied van de slimme speakers is de Amazon Echo Studio. Deze speaker doet qua uiterlijk denken aan de Apple HomePod en zelfs wat Sonos speakers, maar moet volgens de Amerikaanse fabrikant een stuk verder gaan. De Studio beschikt namelijk over vijf speakers en belooft zelfs Dolby Atmos en Sony 360 Reality Audio te ondersteunen. Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je een tweede Echo Studio en zelfs de Echo Sub koppelen voor een indrukwekkende audioweergave. De Echo Studio krijgt een prijs van 200 dollar mee.

Amazon Echo Show 8

Natuurlijk is ook aan de slimme displays gedacht. Amazon brengt namelijk de Echo Show 8 uit. Dit scherm heeft een formaat van 8-inch en is daarna iets groter dan de Show 5 die in 2018 gelanceerd werd. Het slimme display is bedoeld voor gebruik in de keuken, komt met een camera en microfoon (maar ook een cover voor de camera) en krijgt een prijs van 129,99 dollar mee.

In Nederland en België?

Vooralsnog lijkt het er niet op dat Amazon al deze producten officieel naar Nederland en België brengt. De belangrijkste reden hiervoor is dat Alexa nog geen Nederlands spreekt, en ook de winkel van Amazon is in Nederland en België nog nauwelijks aanwezig.

Reacties (0)