B&O komt met Beosound Balance: slimme en draadloze high-end speaker

05 maart 2020 2 Minuten 0 Reacties
Bang Olufsen Beosound Balance

Bang & Olufsen komt met een nieuw lid in zijn familie van slimme speakers. De Beosound Balance richt zich op de bovenkant van de markt en is ontworpen om niet al teveel op te vallen in het gemiddelde interieur.

Opvallend onopvallend

Het apparaat is ontwikkeld in samenwerking met Benjamin Hubert, een ontwerper van de Londense studio Layer Design. Bij het ontwerpen van de speaker is overduidelijk interieurdesign in het achterhoofd gehouden. De Balance doet een beetje denken aan een designerlamp, waarbij de voet eruitziet alsof hij uit een laminaatvloer is gegroeid. Deze voet is gemaakt van eikenhout, en heeft een raster van aluminium. Dit moet de akoestiek van de speaker ten goede moet komen. De bovenkant is bedekt door een omhulsel van gebreide textiel, een materiaal dat vaker wordt gebruikt bij dit soort audioapparatuur.

Op de bovenkant bevindt zich een bedieningspaneel, dat eveneens is gemaakt van aluminium. Door over het paneel te vegen kun je het volume van je muziek regelen. Er zijn ook fysieke knoppen voor het wisselen van nummers, pauzeren en eigen voorinstellingen. Het paneel maakt gebruik van achtergrondverlichting en licht automatisch op wanneer een gebruiker in de buurt komt. Als je wegloopt dimt het ook vanzelf weer.

Glashelder geluid

De Beosound Balance moet van binnen net zo mooi zijn als aan de buitenkant. Het apparaat beschikt over maar liefst zeven luidsprekers. Er zijn twee 5,25 inch woofers voor krachtige bastonen. Voor de hoge tonen is er een 0,75 inch tweeter. Tenslotte zijn er vier full-range drivers aanwezig, waarvan twee met een formaat van 2 inch aan de voorkant en twee van 3 inch aan de achterkant die fungeren als versterkers. De speaker heeft ook technologie aan boord waarmee het geluid van slechte kwaliteit kan ‘corrigeren’. Dat doet het onder andere met actieve ruimtecompensatie. Daarbij wordt al het geluid in de ruimte gemeten, waarna het apparaat een optimaal geluidsprofiel kan afstellen.

Bij lancering kan de speaker al overweg met de Google Assistent, waar later Amazon’s Alexa zich bij zal voegen. Muziek kan gestreamd worden met wifi of bluetooth, maar er is ook ondersteuning voor Google Cast, Airplay 2 en Spotify Connect. Daarnaast zijn er een analoge lijnaansluiting, twee ethernetpoorten en een USB-C-ingang beschikbaar.  De Beosound Balance is beschikbaar in de kleuren ‘Black Oak’ en ‘Natural Oak’ en gaat voor een lieve 2000 euro over de toonbank.

Reacties (0)