Vijf apps waarmee je nog meer uit je Philips Hue verlichting haalt

08 mei 2019 5 Minuten 0 Reacties
Philips Hue Signe

Er zijn tientallen apps van derden te downloaden waarmee je nog meer uit je Philips Hue-verlichting haalt. We zetten vijf beste voor je onder elkaar.

Signify is met Philips Hue nog altijd één van de grootste spelers op het gebied van slimme verlichting, en bovendien heeft het bedrijf een zeer uitgebreide en gebruiksvriendelijke Philips Hue-app voor de bediening van de lampen ontwikkeld. Maar, er zijn inmiddels ook tientallen apps van derden te downloaden waarmee je nog meer uit je Hue-verlichting haalt. We zetten er vijf voor je onder elkaar.

Het Philips Hue-ecosysteem is verrassend open en kan dus middels een API toegang geven voor ontwikkelaars die eigen apps willen ontwikkelen om de Hue-lampen te bedienen. Dit zorgt er weer voor dat er steeds meer functies en toepassingen verschijnen die niet in de officiële Hue-app zitten maar die mogelijk wel leuk of handig zijn. Onderstaande apps geven je een uitgebreidere en soms betere Hue-ervaring, door het toevoegen van nieuwe functies of betere manieren om de verlichting te bedienen. Alle apps moeten aan de Hue Bridge gekoppeld worden, waarna de lampen in jouw huis automatisch gevonden worden.

hueDynamic

hueDynamic is een app voor Android en iOS die vooral in het teken staat van nog meer sfeer. Met de app kun je tal van gepersonaliseerde scenes aanmaken, op basis van foto’s bijvoorbeeld, maar ook kun je zogenaamde Experiences activeren waarbij licht en geluid gecombineerd worden tot een intense ervaring. Ook worden er dagelijks nieuwe, dynamische scenes of experiences toegevoegd, kun je het licht laten reageren op geluid en kun je zelfs de camera van je smartphone (of computer) op je televisie richting waarna de Hue-lampen meekleuren met wat er op televisie gebeurt. Wat deze app nog leuker maakt, is de ‘screen grab’ mode. Dankzij deze optie past de Philips Hue-verlichting zich aan op de kleuren van willekeurige smartphone apps, bijvoorbeeld YouTube. Ook handig is dat je lampen op meerdere bridges kunt bedienen, zonder tussen de bridges te hoeven schakelen.

 

hueDynamic

OnSwitch

OnSwitch is een uitgebreide app waarmee je jouw Hue-lampen en LIFX-lampen tot in detail kunt beheren. Alle basisfuncties voor het bedienen van de lampen zijn aanwezig, maar het groeperen en bedienen gaat iets soepeler dan in de officiële Hue-app. Daarnaast heb je toegang tot een groot aanbod aan dynamische scenes. Zo kun je eenvoudig het effect van vuurwerk, een haardvuur of een regenbui nabootsen met de Hue-verlichting.

 

OnSwitch

HueMote

HueMote is een iOS-app die eigenlijk puur in het teken staat van gebruiksgemak. De app is heel eenvoudig en heeft als doel om jouw de Hue-verlichting met een paar tikken naar eigen wens af te laten stellen. Je hebt snelle toegang tot al jouw lampen, die in een lijst verschijnen. Hier kun je ze aan- of uitzetten, de helderheid snel wijzigen en de kleur wijzigen. Er is zelfs een Apple Watch-app zodat je dit alles vanaf je smartwatch kunt doen.

 

HueMote

Hue Disco

Is het tijd voor een feestje? Dan mag Hue Disco niet op jouw iOS- of Android-smartphone ontbreken. De app maakt het mogelijk om jouw Hue-lampen te laten reageren op geluid, en dus muziek. Wanneer je de app aan hebt staan terwijl je muziek draait worden de tonen en het volume geanalyseerd, op basis waarvan de lichten veranderen van kleur en helderheid. Hue Disco is helaas geen gratis app. Je kunt de app downloaden voor 3,99 euro (Android) / 4,49 euro (iOS).

 

Hue Disco

QuickHue

QuickHue is een app voor alleen Android-gebruikers, maar biedt voor deze gebruikers wel wat extra gebruiksgemak. De app voegt namelijk een icoon (een Tile) toe aan het Quick Settings-menu van Android (het pull-down menu), waarmee je snel gekoppelde Hue-lampen aan of uit kunt zetten. De gratis versie geeft je één Tile, wil je er meer dan moet je een paar euro betalen.

 

QuickHue

Bonus: Hue TV

De bonustip is deze keer alleen voor iOS-gebruikers. Voor de iPhone en iPad is er namelijk de Hue TV-app. Deze kun je gebruiken als een soort Ambilight-alternatief waarmee Hue-lampen in de kamer reageren op de kleuren die op tv verschijnen. Je richt de camera van je smartphone of tablet op de tv, je selecteert de delen van het scherm die van belang zijn en kiest de kleuren waarop gefocust moet worden. Vervolgens krijg je direct een nog intensere filmervaring. De app kost 3,49 euro.

 

Hue TV

Reacties (0)