Verwarming in te stellen met de app Remeha eTwist

23 juni 2016 2 Minuten 2 Reacties
rehema-etwist

De eTwist-thermostaat en bijbehorende app Remeha eTwist maken het je nog gemakkelijker om de verwarming in een handomdraai te regelen. Geen smartphone? Geen probleem. Deze slimme thermostaat is naast mobiel ook handmatig te bedienen.

Dit is de Remeha eTwist

Remeha, verantwoordelijk voor cv-ketels en meer, kondigt de Remeha eTwist aan. Dat is een app waarmee je de verwarming in huis kunt bedienen, in combinatie met de eTwist-thermostaat. Mocht je geen smartphone hebben, dan is het nog steeds mogelijk de slimme thermostaat, die beschikt over een ingebouwde wifi-module voor de internetverbinding, te gebruiken, aangezien je het apparaat ook handmatig kunt bedienen. Het menu is gemakkelijk te bedienen met een groot kleurendisplay en slechts één draai-/drukknop.

De eTwist beschikt over klokprogramma’s, die via de app en op de thermostaat in te stellen zijn. Voor de verwarming heeft de gebruiker keuze uit drie klokprogramma’s. Er kunnen meerdere klokprogramma’s tegelijkertijd worden ingesteld. Daarnaast beschikt de eTwist over een warmwaterprogramma met drie standen; het klokprogramma biedt warm water op gezette tijden, het altijd comfort-programma geeft voortdurend warm water en het eco-programma is energiezuiniger, hiermee wacht je iets langer op het warme water.

Wanneer de eTwist is gekoppeld aan een buitensensor, kan de thermostaat afhankelijk van het weer ingesteld worden. Als een vooraf ingestelde buitentemperatuur wordt bereikt, wordt een geselecteerd programma automatisch gestart. De eTwist kan ook snel laten zien wat je nu precies verbruikt. Daarnaast is het mogelijk meerdere gebruikers toe te voegen en ook meerdere thermostaten binnen de app. Een eventuele ketelstoring wordt middels een storingscode op de eTwist thermostaat weergegeven en via de app als melding doorgegeven.

Advertentie

De nieuwe thermostaat is toepasbaar op alle ketels uit het Remeha assortiment en op alle andere cv-ketels met het OpenTherm-protocol. De eTwist app is beschikbaar voor elk type smartphone of tablet met iOS of Android. Later dit jaar is de app ook beschikbaar voor Windows.

eTwist

Reacties (2)